8 top tips voor een geslaagde lifestyle newbornshoot

8 top tips voor een een geslaagde newbornshoot – Gefeliciteerd. Jullie baby is geboren. Of, jullie zijn nog in verwachting en mogen de kleine binnenkort verwelkomen. Tijd voor het inplannen van een prachtige lifestyle newbornshoot!

Want, hoe bijzonder is het om een blijvende herinnering te hebben aan die eerste prille weken. Het mooie aan een lifestyle newbornshoot is dat je de liefde tussen familieleden, oudere broers en zusjes met de newborn kunt vastleggen. Want, er is zoveel nieuw “gezinsgeluk”.

De eerste weken met jullie newborn is een drukke tijd. Denk aan de kraamzorg, de kraamvisite die langskomt, laten drukken en versturen van de geboortekaartjes, de voedingsschema’s, gebroken nachten, het aan elkaar wennen. Die eerste paar weken gaan in een roes aan je voorbij. Met een mooie lifestyle newbornshoot vergeet je deze bijzondere eerst weken nooit meer.

Graag deel ik mijn 8 top tips om ervoor te zorgen dat jullie lifestyle newbornshoot geslaagd wordt.

Tip 1.  Boek op tijd

Het is belangrijk dat je op tijd je lifestyle newbornshoot inplant. Handig is om 2 data opties in te plannen. Ik stel dat zeker voor aan mijn klanten. Baby’s komen immers zelden op de uitgerekende datum ter wereld. Dan is het handig voor je gemoedsrust als je 2 data in de agenda hebt staan. En als de kleine geboren is, geef je zo spoedig mogelijk de datum van je keus aan mij door. En mocht je een nieuwe datum willen prikken, omdat je nog even moet landen na de bevalling? Ook dat kan! Dan schuiven we de datum door. No problem. En zonder extra kosten.

Tip 2. Lifestyle shoot = relaxte shoot

Mijn lifestyle fotografie kenmerkt zich door het vastleggen van de liefde die jullie hebben onderling en met jullie baby. Ik houd van ontspannen foto’s met je baby in je armen, samen knuffelen, kusjes geven enz. Gezellig in jullie kamer of de babykamer. Waarbij ik jullie op een ongeposeerd geposeerde wijze door een shoot loods. Je krijgt dan die mooie lifestyle foto’s: puur, ongedwongen en echt. Dus geen baby’s’ in een bloempot, of hangend in een schommeltje. Maar een hele relaxte serie, zoals het is, waarbij we het ritme van de baby volgen. Wil hij/zij drinken? Dan is het moment daar om te voeden. Wordt er gehuild? Dan maken we tijd vrij om even te troosten.

Tip 3. Kleding

Je zou het wellicht niet denken, maar kleding is een belangrijk onderdeel van een shoot. Zeker als jullie met de baby en het gezin ook nog samen gefotografeerd willen worden. Neutrale kleding werkt vaak het sterkst omdat de aandacht dan gelijk naar het babygezichtje gaat. Denk aan witte rompers of onesies in naturel kleuren of zachte pasteltinten. Een printje voor de baby kan, maar zorg dan dat de rest van het gezin geen drukke prints draagt. Als je mijn website en instagram volgt, zie je dat neutrale, rustige tonen bij mijn stijl van fotograferen passen.

Tip 4. Extra set kleding

Ja, deze tip wordt wel eens vergeten. Heb je net die leuke onesie aangetrokken, spuugt of poept je baby alles onder. Dat gebeurt! Zorg er daarom voor dat je nog een 2e (favoriete) setje klaar hebt liggen. En trek het rompertje of de onesie pas aan nadat je je baby een voeding hebt gegeven.

Tip 5. Warm houden

Baby’s houden niet van koud. Het is daarom belangrijk dat bij een lifestyle newbornshoot bij je thuis de babykamer en slaapkamer behaaglijk aanvoelt. Een temperatuur van 23 graden is fijn. Zet in de winter de verwarming dan ook op tijd wat hoger.

Tip 6. Slapen of toch niet?

Een vaak voorkomend misverstand bij ouders die een shoot boeken is dat ze denken dat de newborn/baby moet slapen. Dat hoeft niet! Ook als je baby wakker is, zorg ik ervoor dat je een prachtig serie foto’s hebt.

Tip 7. Rust

Rust is een hele belangrijke factor voor een geslaagde lifestyle newbornshoot. Plan op de dag van je newbornshoot geen andere afspraken in. Als je nog naar de kapper moet, doe dat een dag eerder. Een bezoek aan het consultatiebureau op de shootdag? Plan die op een andere datum. Want, als de shoot uitloopt, voel jij je gespannen. Baby’s voelen dat haarfijn aan en worden ook stuk a-relaxter en onrustiger. Laat de kersverse papa (een ochtend of middag) vrij nemen. Zodat hij ook niet op een bepaald tijdstip moet inbellen voor een belangrijk zoommeeting of nog een klant moet bezoeken. Ook hij hoort volledig betrokken te zijn bij de shoot. En zeker als er nog oudere kindjes aanwezig zijn, kan hij af en toe de brusjes even bezighouden.

Tip 8. Uit zicht

Tot slot, de laatste tip. Je huis hoef je zeker niet van top tot teen opgeruimd te hebben op de dag van jullie newbornshoot. Wat ik wel belangrijk vind, en mij niet beperkt in mijn werk is dat jullie ervoor zorgen:

  • dat spullen die je niet in zicht wilt hebben zijn opgeborgen. Denk aan verleng-/lichtsnoeren, waterflesje op het nachtkastje, doos tissues, stapel tijdschrijften enz.
  • dat jullie liefst een licht dekbedovertrek of hoeslaken over je matras hebben. Dat weerkaatst licht, wat op regenachtige en winterse dagen, prettig is, zeker ook omdat ik geen flitsers gebruik. En het maakt het geheel ook zacht en puur.

Lieve (aanstaande) ouders, ik hoop je zo een eind op weg te hebben geholpen met deze 8 top tips voor een geslaagde lifestyle newbornshoot. Inmiddels heb ik al honderden newborns voor mijn camera’s gehad, en ook cursussen gevolgd over veiligheid bij newborns.

Mocht je meer interesse hebben in een lifestyle newbornreportage, of eentje willen boeken? Neem dan contact op.

Twijfel je over de beste tijd om een newbornshoot te boeken, dan helpt deze blog over het boeken van je newbornshoot je vast ook op weg!

Nicole

andere

blogstories

LEES VERDER

Professionele lifestyle fotografie - Laren

error: Content is protected !!