Wat is het beste moment om een newbornshoot te boeken?

Overweeg je om een newbornshoot te boeken? En zit je een beetje met de vraag wat het beste moment daarvoor is, met hoeveel weken je je newborn shoot moet plannen?

In deze blog geef ik je houdvast!

Laat ik beginnen met te zeggen dat het nooit te laat is om je shoot te boeken. Vaak wordt voor een newbornshoot de periode vanaf de geboorte t/m de 2e week bedoelt, maar ik vind dat dit geen heilige grens is. Want ook na die 2e week is het meer dan waardevol om je kleintje te laten fotograferen.

Hieronder geef ik je wat richtlijnen voor het boeken van je newbornshoot.

Idealiter

Als je echt voor de foto’s wilt gaan waarbij je newborn nog in de krullerige houding ligt (de “baarmoeder-houding” zoals ik het zelf noem),  lekker veel slaapt en vrij relaxt is, dan raad ik aan om binnen de eerste 14 tot 21 dagen na je uitgerekende datum je newbornshoot te boeken. Niet alleen foto’s van je newborn zijn zo waardevol in deze tijd. Het is een ook een mooi moment om je newborn met grotere broers en/of zusjes op de foto vast te leggen.

Het is verstandig om de boeking al te plannen vóór je bevallen bent. Dan heb je dat geregeld en kan je ook op dit punt focussen op je aankomende bevalling. Is je baby al geboren wanneer je denkt aan een newbornshoot? Geen probleem. Dan plannen we de shoot met je baby zo snel mogelijk in, afhankelijk van mijn agenda beschikbaarheid.

Uitgerekende datum

Wist je dat slechts 4-5% van de baby’s daadwerkelijk op de uitgerekende datum tet wereld, komt? In dit artikel lees je er meer over. Dus grote kans dat je bij je eerste pas na de 40e week gaat bevallen. Als je je newbornshoot binnen 14 dagen na de uitgerekende datum inplant, zit je dus meestal goed qua planning.

beste moment newbornshoot nicole langen fotografie

2 data in optie

Laten we eerlijk zijn. Soms kom je anders uit een bevalling dan je dat vooraf voor jezelf had bedacht. En heb je gewoon wat meer tijd nodig om te herstellen. Dan kan ik me heel goed voorstellen dat je niet zit te wachten om binnen een paar dagen na de geboorte van je kleintje al “fris en fruitig” vóór de camera te bewegen. Geen nood. Want je kan bij mij 2 data in optie nemen, en dat werkt erg prettig, ongeacht óf je baby wat vroeger komt óf juist wat later geboren wordt! Fijn toch?

In een volgende post vertel ik je waarom een babyshoot (tot het 1e jaar) ook erg leuk is om te boeken.
En ben je zwanger, en denk je eventueel ook aan het boeken van je zwangerschapsshoot? Lees hier wat het beste moment is om deze te boeken!

Nicole