Bucketlist 2017

nicole langen

“Laugh often, dream big, reach for the stars”

Het jaar is begonnen, en ik denk dat de meesten van ons wel één of meerdere goede voornemens hebben om 2017 in te gaan. Ik heb ze, de goede voornemens. En die heb ik voor mezelf op een bucketlist gezet.

Zo’n lijstje maak ik sinds 2 jaar. Het bevalt me goed. Want dat lijstje ligt altijd op mijn bureau en hangt aan mijn prikbord. Zodat ik gestimuleerd wordt om aan die bucketlist te werken. Doelbewust. Gericht. Focus om de puntjes op de lijst weg te strepen. En aan jezelf te werken. Dat laatste heb ik flink gedaan in 2016 – aan mezelf werken. Een eigen bedrijf runnen is hard werken, keihard werken. Omdat je het allemaal zelf doet. Je marketing, je inkoop, je sales, je werk. Sparren met collega’s die tegenover je zitten op een kantoor zit er niet in. En dat maakt dat je soms onrustig wordt. En je jezelf afvraagt ‘’doe ik wel het wel goed?’’ of ‘’is dit een goede stap in de richting’’. Dat gaf me wel eens een benauwd gevoel. Maar van 2016 wil ik naar 2017 meenemen dat je je onderbuik gevoel moet volgen. Want dan sta je in je kracht.  En komt het vanzelf goed.

En met dat gevoel schreef ik mijn bucketlist voor 2017. Eentje met een persoonlijk en werkgerelateerd tintje. Hier is ie:

 1. Website nog meer aanpassen aan mijn stijl en waar ik heen wil.
  Daar ben ik al aan begonnen, en achter de schermen wordt daar hard aan gewerkt. Hoe en wat? Dat laat ik je binnenkort nog weten.
 2. Workshop ‘’Day in the Life’’ reportage volgen.
  Een stukje documentaire fotografie toevoegen aan mijn werk.
 3. Workshop Lightroom volgen.
  Naast photoshop, nog een prachtig fotobewerkingsprogramma dat ik graag nog beter wil inzetten.
 4. Mijn werkweek beter inplannen.
  Voortaan op woensdagmiddag vrij nemen en minder in het weekend doorwerken.
 5. Reizen!
  Daar houd ik van. En dat moeten we, Stephan en ik, in 2017 iets meer doen dan het afgelopen jaar. Op ons verlanglijstje staat in elk geval een stedentrip naar Rome boeken. De stad van de liefde. Een bestemming voor lekkerbekken. En voor het ‘’amore”-gevoel. De camera gaat zeker weten mee!
 6. Meer de sportschool induiken.
  Ja, ja, heel erg cliché; je herkent vast het goede voornemen van ‘’gezondheid’’. Enkele spit-aanvallen in mijn rug hebben me er nog eens aan herinnerd dat je een dagje ouder wordt en dat bewegen zo belangrijk is. Dus sportschool – je gaat me zeker vaker zien.
 7. Meer bloggen.
  Ik vind schrijven heel erg leuk, maar heb daar echt te weinig tijd voor vrijgemaakt in het afgelopen jaar.
 8. Mijn mason-jar project.
  Ofwel kleine geluksmomenten van 2017 opschrijven op een briefje en in een masonjar of grote weckpot bewaren. En dan op 31 december het jaar nog eens doornemen. Want, ik geloof dat je dan met een extra bijzonder gevoel het nieuwe jaar in gaat.

Genoeg over mezelf en mijn bucketlist. Want ik ben ook zo benieuwd wat anderen aan goede voornemens hebben? Wat zijn die van jou voor 2017? Waar wil jij voor gaan? Waar word jij blij van? Als je een voornemen mocht uitkiezen, wat is die? Laat je reactie hieronder achter, want ik vind het leuk om te horen hoe jij erin zit.
En wat het ook aan voornemens is, blijf erin geloven, ga ervoor, mét een grote glimlach!

Nicole