Bucketlist 2019

foto van mij en Stephan: Michèlle Wever


Bucketlist 2019 – Maak jij aan het begin van het nieuwe jaar een bucketlist? Sta je even stil bij je doelen? Je wensen? Je dromen? Ik vind het verhelderend om een aantal persoonlijke doelen concreet op papier te zetten en regelmatig ernaar te kijken. Mijn bucketlist van 2019 hangt sinds vanochtend op mijn prikbord in mijn kantoor. Zo zie ik ‘m elke dag en hoop ik eind 2019 overal een ‘’check’’ naast te kunnen zetten. Dit zijn ze:

 1. Buongiorno Italië 
  Het land van pizza en past heeft de laatste jaren steeds meer ons hart gestolen.  Waren we in 2017 in de Piëdmonte en in Rome, dit jaar willen we naar de Dolomieten en de Veneto-streek. En, liefst nog een keer naar Rome, want man, wat heeft die stad indruk op mij gemaakt.
  We zijn al bezig met het plannen van een reis. Deze maand hopen we de details te kunnen invullen.
 2. Visit Engeland
  Ik ben ook helemaal weg van Zuid-Engeland. Het landschap, de cottages, de pubs, de rollende heuvelsmet schapen. Yes. En niet te vergeten, London. Deze wereldstad staat zeker bij de top 3 van mijn lievelingssteden. Dus dat betekent dat ik ook heel graag een paar dagen erop uit wil naar dit deel van Europa.
  Eerst even Brexit afwachten en wat daar de gevolgen van zijn qua reizen. En dan zeg ik ‘’let’s go’’!
 3. Analoog schieten
  Ik ben opgegroeid in de tijd van de analoge fotografie. Een rolletje volschieten en dan naar de ontwikkelcentrale brengen om dan vol spanning een paar dagen later pas het resultaat te zien.
  Van mijn moeder heb ik nog een Hasselblad om te lenen, dus mijn wens is om deze mooie camera te gaan ontdekken en een paar analoge series te gaan maken.
 4. Interieurfotografie
  Ik ben dol op het vastleggen van de liefdevolle momenten van mensen: zwangeren, baby’s en het jonge gezin. Een andere tak van fotografie waar ik stiekem ook heel erg van houd is interieurfotografie.
  Toen ik het huis voor een vriendin fotografeerde voor Funda en iedereen erg enthousiast was over het resultaat, wist ik dat ik hier ook wat meer mee moest gaan doen.
  Vorig jaar is het er niet van gekomen. Ik hoop in 2019 meer tijd hieraan te kunnen besteden.
 5. Klussen in tuin en thuis
  In het verlengde van interieurfotografie, ben ik thuis vaak bezig met de styling van ons huis. 2 jaar geleden hadden we hier in huis een grote verbouwing en nu ik niet meer zo ‘’verbouw-moe’’ ben (want ik kan je vertellen dat 7 weken hak- en breekwerk echt zijn sporen nalaat) gaan we de tuin waarschijnlijk weer wat opknappen.  Ook hier in onze tuin in Laren houdt de buxusmot huis. En hoewel onze buxussen nog vrij vol zijn, denken we eraan om de boel te vervangen. Dat betekent veel Pinterest plaatjes pinnen en een mooi tuinplan maken om maart ermee aan de slag te gaan.
 6. Minder moeten, meer genieten
  Waarom moeten we altijd zoveel? Ken je dat gevoel? Juist iets meer tijd om jezelf te zijn is belangrijk.  Dat van het moeten sluipt er bij mij toch ook geregeld in. Dat heb je als je een beetje perfectionistische neigingen hebt. Ik wil in 2019 minder ‘’de dingen moeten doen’’ omdat anderen er anders iets van zullen vinden. Het is niet nodig om elke dag online te zijn op social media, omdat het beter is voor je conversie. Of overal op te reageren. Of dingen kopen omdat het trendy is.
  Ik houd ook van mijn privacy en niet iedereen hoeft online te weten wat ik doe/eet/me bezig houdt.Er zijn maar een paar dingen belangrijk in het leven. Familie. Vrienden, goede vrienden. Een mooi gesprek. De natuur in. Kleine dingen. En als je daar meer tijd aan besteed, dan geniet je gegarandeerd meer. Ook voor mij een nobel streven. ”Life doesn’t have to be perfect to be wonderful”.
photocredits: Pinterest

Heb jij een bucket list? En zo ja wat staat er bij jou op nummer 1? Is er iets van mijn lijst wat jij ook graag zou willen doen of juist niet? Ik hoor het graag!

Nicole