§

Bucketlist 2021

Heb jij ze staan voor dit jaar? Wensen die je vervult zou willen zien? Of “doelen” (hoewel ik dat zo een afgezaagd woord vind) waar je bewuster aan wil werken?

In een van mijn laatste blogs (lees ‘m hier) nam ik je mee naar een terugblik over 2020. Want dat was het jaar waarin ik nog eens extra mocht ervaren dat je dingen waar je geen controle over hebt, los moet laten. Leven in het moment.  Een wijze levensles uit vorig jaar. En eentje waar ik sowieso echt dit jaar aan wil werken.

Wat staat er op mijn bucketlist?

En wat ik verder op mijn wensenlijst, doe-lijst of, mijn zogenaamde “bucketlist 2021”, heb staan? Een paar dingen waar ik echt naar streef.
Dit zijn ze:

1. Brandingshoots uitbreiden

Afgelopen najaar heb ik voor 2 toffe vrouwelijke onderneemsters brandingshoots georganiseerd. Voor Amy van het merk Miranda Kelly met prachtig zelf ontworpen sjaals. En voor het platform metchampagne.nl heel veel fotomateriaal verzorgd.
Brandingshoots deed ik al eerder, maar heb daar nooit veel over gedeeld of heel actief iets over gepromoot. In 2021 wil ik hier meer van laten zien en meer in gaan doen!

foto van mij – credits Mariska Staal

2. Me-time: more please

Waarschijnlijk herken je het ook – blijven rennen, want er “moet” nog zoveel. Me-time mag ik in 2021 echt even meer aandacht geven. Mijn voornemen is om mezelf meer tijd te gunnen. Dus niet eten achter de pc of snel snel even mijn werk nog afmaken. Iets meer me-time. En leven in het moment (daar komt ie weer).
(En mezelf af en toe een klein cadeautje te geven zoals een goed boek of een heerlijke Thaise ontspanningsmassage).

3. Social media modus werk/privé

Social media. You hate it or love it. Enkele maanden terug zag ik de Netflix docu “The Social Dilemma” en ik heb gemerkt dat ik anders tegen social media aan ben gaan kijken daardoor.
Het afgelopen haar heb ik heel veel internet/instagram/facebook guru’s gezien die tijdens online webinars en  seminars aangaven dat ‘’je toch echt veel privé moet laten zien’’ wil je succesvol(ler) worden met je bedrijf. Ik betwijfel dat voor een deel. Ja, het is leuk om te delen, om te zien wat anderen bezighoudt, maar is ik wil ook een stukje prive prive houden.
Daarnaast treed ik niet graag op de voorgrond en heb best wel een hekel mezelf op video’s terug te zien. Aan de andere kant wil ik natuurlijk ook wel op social media actief zijn. Dus voor mijzelf een uitdaging om een goede modus te gaan vinden hierin!

4. Ontdenk je plekje

Nederland is een mooi land en dat heb ik afgelopen jaar echt wel ontdekt door de vele wandelingen buiten en de mooie steden te bezoeken in gebieden die we nog niet kenden. Middelburg en Zierikzee waren twee mooie pareltjes die we ontdekten. En er zijn vast meer pareltjes! Dus, in 2021 is mijn streven om minimaal 5 plaatsen in Nederland te ontdekken waar ik nog nooit eerder ben geweest. NB: Vlieland of Terschelling staan hier zeker in het rijtje tussen!

5. Bewuster…

In mijn bedrijf probeer ik al bewust om te gaan met verantwoord ondernemen. In 2021 wil ik dit nog verder uitbreiden. Door nog meer in te te kopen bij bedrijven die ook maatschappelijk verantwoord werken. En 2x na te denken bij een aankoop door mezelf de vraag te stellen “heb ik dit nodig, nu, of….” Want de aarde hebben we maar 1x voor ons en onze toekomstige generaties. En we kunnen allemaal ons eigen steentje bijdragen.

Zo. Dat zijn mijn 5 voornaamste doelen 2021 c.q. is mijn bucketlist 2021 om voor te gaan. Met als belangrijkste onderliggende motto ”live in the moment”. Want over veel heb ik geen controle, en door loste laten en in het moment te leven brengt dit meer focus en rust, wat alles weer ten goede komt. Daar ben ik van overtuigd!

Nicole


Mijn bucketlist van 2020? Je leest ‘m hier

Misschien vind je ook leuk: