Kleding op hangers in een kast

Client Closet: waarom ik dit niet aanbied

”Client closet”. Deze term zie je wel eens vermeld staan op de site van een fotograaf. Het komt erop neer dat de fotograaf leenjurken aanbiedt, waarbij je eentje kan uitkiezen om tijdens je fotoshoot te kunnen dragen. Een client closet heb ik niet. Waarom ik die niet aanbied? En wat ik wel met liefde voor je doe? Lees verder! (Een post speciaal voor de moeders…)

Jij bent Uniek

Lieve mama, er loopt op deze aardbol van 8 miljard mensen geen 2e jij rond, met exact dezelfde oogkleur, neusvorm, haarstijl en figuur. Jij bent uniek, er is er maar één van. En dat mag je laten zien, voelen, en uitstralen tijdens je shoot met je gezin. Dat doe je o.a. door kleding te dragen, die van jou is, waar jij je comfortabel in voelt, waar jij jezelf in herkent. Kleding die jou maakt tot wie je bent. En of dat nu een jurk of een broek met mooie bloes is wat je het liefst aantrekt: helemaal prima. Je prettig voelen in wat je draagt lukt wellicht niet in een client closet leenjurk. Want, die jurk is al meerdere malen uitgeleend. En heb je online al bij 10 andere vrouwen op foto’s gezien, nog evenlos van het feit of die leenjurk wel helemaal mooi bij je aansluit en/of past. Dan is het toch veel leuker om de shoot extra speciaal te maken, door in je eigen kledingkast te duiken, of voor jezelf op pad te gaan en die nieuwe jurk of broek te kopen, waar je nog een hele poos plezier van gaat hebben. Mama’s denken immers altijd aan anderen, en pas op het laatst aan zichzelf. Mijn credo is dan ook, ‘‘mama’s kiezen hun outfit eerst, en dan de rest”. Zo wordt de shoot ook voor jou extra speciaal, lieve mama.

WAT REGEL IK WÉL VOOR JE?

Kleding is een belangrijk onderdeel van je shoot. Ik ben de laatste die dat zou ontkennen. De juiste kledingkeus kan het resultaat van je shoot écht nog mooier maken. Ik help je heel graag daarbij. Door je gratis kledingadvies te geven. Want, ik weet wat er goed uitziet ‘’on camera’’:

E-BOEK

Je ontvangt vóór elke type shoot, of het nu je zwangerschaps-, baby of gezinsshoot is, een E-boek waarin je al veel kledingtips kunt lezen.

STYLING ADVIES VOORAF

Ruim voor je shoot, kan ik je al van gratis styling advies voorzien. Als je mij foto’s appt van diverse kledingcombi’s die je voor jezelf en je gezin in gedachten hebt, kan ik je heel goed op weg helpen. 95% van mijn klanten doen dat. Voila! En het werkt perfect in het stukje voorbereiding zodat je zo relaxt mogelijk je shoot ingaat.

ADVIES TER PLAATSE

Verder kan ik ook, indien je shoot thuis plaatsvindt, nog even met je kijken naar de kledingsetjes en passend advies geven voor wat betreft wat het mooist zal matchen. Zeker met het oog op de ruimtes waar we gaan shooten, en de lichtinval in de ruimtes

GROENE WERELD

Nog een andere reden waarom ik geen client closet heb, is dat ik écht probeer mee te denken aan een groene wereld voor jou en jouw kinderen voor morgen. We moeten immers zuinig omgaan met onze planeet. Een client closet betekent, dat je als fotograaf na elke shoot de geleende en gedragen kleding zelf moet wassen, of naar een stomerij moet brengen om het daar te laten reinigen. Elke keer weer. Dat alles betekent meer CO2 uitstoot, meer gebruik van energie, meer belasting van natuur en milieu, dan mijns inziens echt nodig is. Kortom: Mijn doel voor jou is om van jou en je gezin, pure, ongedwongen en liefdevolle foto’s te maken waarin jullie jezelf zijn en dat ook echt voelen. Foto’s waarbij je niet allen nu, maar ook nog over 20 jaar met een grote glimlach naar kijkt en zegt “yes, mijn gezin, precies zoals we waren”.

Nicole

Benieuwd naar kledingtips voor je gezinsshoot? Ik heb een handige blog voor je geschreven!