Corona en wat betekent dit voor fotoshoots?

Lieve klanten,

Wie had op 1 januari gedacht dat wij in deze mallemolen van het “Corona-virus” zouden belanden? Ik zeker niet, toen ik mijn champagne glas hief op een gezond en voorspoedig 2020. En jullie vast en zeker ook niet!

Inmiddels heeft iedereen op deze wereldbol er op de een of andere manier met “Corona” te maken. Ineens is alles anders: (thuis)werken, kinderen niet naar school, 1,5 meter afstand, en nog verdergaande maatregelen t.a.v. hygiëne en gezondheid….

Eerste maatregelen Corona

Toen op 12 maart de overheid strengere maatregelen aankondigde ten aanzien van het Corona-virus, heb ik alle shoots die tot en met 6 april stonden ingepland “on hold” gezet.

Klanten voor wie dit van toepassing was, heb ik gelijk op de hoogte gebracht van het uitstel.
Gelukkig reageerden jullie hier heel positief op.

Tweede maatregelen Corona


Zoals jullie bekend, heeft de overheid afgelopen maandag, 23 maart, nog strengere maatregelen genomen, alles omwille van “flatten the curve”.

De verwachting is dat er in elk geval rondom 6 april meer nieuws bekend zal zijn rondom de contactberoepen en of er dan alweer gewerkt mag worden.
Er zijn 2 uitgangspunten, waarbij ik zoveel mogelijk met jullie wil meedenken:

 1. Richtlijn RIVM: het is weer verantwoord om de diensten aan te bieden vanaf datum X en verder.
 2. Richtlijn RIVM: het is nog niet verantwoord om de diensten aan te bieden.

Ad 1) Als jouw shoot valt na datum X, gaat je shoot door op de datum die we al hebben ingepland.
En moeten we jouw shootdatum nog (opnieuw) inplannen, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op zodra de termijn bekend is waarop de contactberoepen weer mogen werken.

Ad 2) Indien de termijn van 6 april verlengd wordt, en de contactberoepen nog niet hun diensten mogen aanbieden, dan schuif ik je shoot(s) door.

Shoots opschuiven is geheel kosteloos. Mijn vakantie in mei/juni naar Italië gaat niet door, dus ik heb meer shootdata beschikbaar om aan je aan te bieden.

Mocht je liever je shoot nog verder doorschuiven, dan geef ik je alle vrijheid om dat kosteloos te doen, binnen 1 jaar, als je dat fijn vindt.
En, wist je dat een shoot als je baby wat ouder is, ook erg leuk is om te doen? Lees deze blog!


Had je een combi shoot – Bump & Babyshoot gepland staan? Als je zwangerschapsshoot niet door kan gaan, omdat je bent bevallen na de datum waarop ik weer mag werken, kan je je shoot omzetten naar een shoot als je baby 6 maanden is, of naar een shoot rondom het 1e verjaardag van je kleintje, bijvoorbeeld. Andere ideeën die je hebt zijn zeker ook bespreekbaar.

Herinneringen maken

Dit is de grootste uitdaging voor onze samenleving sinds de Tweede Wereldoorlog, zei minister-president Rutte onlangs. Dat is zo. De wereld staat even op zijn kop, en iets simpels als “even een boodschap halen'” voelt ineens anders. Maar gezondheid en veiligheid gaat bij mij altijd voor. Voor jou, je baby, je gezin en ook voor mijn gezondheid.


We gaan die herinneringen gewoonweg maken. Is het niet heel snel, dan zeker over een poosje. En we maken er dan een extra feestje van.

Voor nu: stay safe and vooral stay healthy.
En als je vragen hebt, laat het me svp weten!

x Nicole
0 reacties
geef een reactie...

Jouw email wordt never nooit gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

  andere

  blogstories

  LEES VERDER
  LONDON - PARISNICOLE LANGEN
  FOTOGRAFIE

  Professionele lifestyle fotografie - Laren