EARLYBIRDS REPORTAGE MICK

Earlybirds reportage Mick

Mick kwam onverwachts ter wereld met 27 weken. Eigenlijk zou zijn neefje eerder geboren worden, maar Mick besloot toch om de race in te zetten en als eerste het levenslicht te zien binnen het gezin.
En zo kwam het dat Mick eind april werd geboren. Nadat zijn ouders bijgekomen waren van de schrik was het even spannend allemaal zo in het begin. Want met 27 weken zwangerschap had mama eigenlijk nog rustig een kleine 13 weken willen uitzingen tot eind juli. De wereld dus even op zijn kop.

Mick lag op het moment van mijn Earlybirds reportage in het Wilhemina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Ik blijf het altijd bijzonder vinden om op de afdeling van prematuur baby’s te komen in het WKZ. Het is aan de ene kant natuurlijk heel klinisch, ik moet mijn handen ontsmetten, mag geen sieraden dragen, of nagellak ophebben. Maar aan de andere kant, ondanks de klinische uitstraling, zo liefdevol wat je allemaal voor je ogen ziet gebeuren. Verpleegsters die alle couveuses in de gaten houden, en heel veel ouders van prematuur kindjes die hun baby/baby’s verzorgen, buidelen, knuffelen, en gewoon in stilte bij ze zijn.

Mick is echt een klein vechtertje, die het met elke dag steeds beter doet. Het drinken via een sonde ging ook al best aardig, en Mick was ook weer wat grammetjes aangekomen. Dat is heel fijn nieuws dat mama’s en papa’s graag horen, want elke dag sterker worden is het belangrijkste in zo’n vroeg stadium van je leven. Dus ik kwam op een dag waarin er mooie stapjes gemaakt waren door Mick. Kijk eens hoe dapper hij is!

 

Bij Earlybirds Fotografie fotograferen we nooit geposeerd, maar zoals de situatie zich voordoet en wat de kleine prematuur baby aankan. Geen gestylde poses dus. Soms kan een kindje op de dag van de reportage iets meer hebben dan op andere dagen, en soms kan ik slechts een paar foto’s maken, omdat de baby in de couveuse moet blijven liggen. Hoe het ook is, ik vind het ontzettend fijn om als fotografe dit vrijwillig te kunnen doen voor ouders met kindjes die een moeilijke start meemaken.

Benieuwd naar meer informatie over vrijwillige fotografen voor de stichting betekenen? Check deze link.

X  Nicole

 

andere

blogstories

LEES VERDER

Professionele lifestyle fotografie - Laren

error: Content is protected !!