EARLYBIRDS TWEELING JIMMY & MORRIS

Earlybirds tweeling Jimmy en Morris

Na heel wat eenlingetjes te hebben mogen fotograferen, deze keer een blog van een Earlybirds tweeling: Jimmy en Morris!

Het is bekend dat bij een zwangerschap van een tweeling, of meerling, de baby’s vaak vroeger geboren worden. De bevalling van een tweeling vindt gemiddeld zo rond de 37e week van de zwangerschap plaats. Omdat tweelingen vaak te vroeg komen en dus nog niet helemaal volgroeid zijn, zullen ze na de bevalling vaak een tijdje in een couveuse doorbrengen. Wanneer baby’s vóór de 37e week van de zwangerschap geboren worden, is dit altijd het geval.

En zo was het ook met Jimmy en Morris. Beide broertjes kwamen ter wereld met 32 weken en 6 dagen. Voor deze reportage mocht ik naar het Diakonessenhuis in Utrecht. Op een hele vroege zondag rijd ik op een rustige snelweg naar Utrecht. En vind het altijd spannend om te horen hoe het met een meerling gaat. De berichten die ik via de mama van Jimmy & Morris al ontving, bij het inplannen van de afspraak, waren heel positief. Beide mannetjes gingen goed.

 

Buidelen

De ouders van Jimmy & Morris waren net begonnen met buidelen, ook wel kangeroeën, genoemd. Kangoeroeën * is geïnspireerd op de zorg die een kangoeroemoeder aan haar baby geeft. Ze brengt een klein en onrijp kangoeroetje ter wereld, die voor langere tijd in de buidel leeft om te rijpen en groeien. Sinds mensenheugenis dragen moeders in allerlei culturen hun pasgeboren kind bij zich, op de borst of op de rug. De baby ligt al dan niet tegen de blote huid van de moeder aan. Kangoeroeën heeft een goed effect op normaliseren van de ademhaling. Het kind dat bloot, op een luiertje na, op de blote moederborst ligt, ontvangt een voortdurende stimulatie door de adembewegingen. Bovendien ruikt het kindje de moeder en hoort het de hartslag van de ouder. Dat heeft een heel duidelijk positief effect op de ademhaling van de baby. Die wordt dieper en regelmatiger.

Omdat het buidelen lang duurt, soms wel twee uur achter elkaar, waren de papa en de mama van de tweeling nog wel even een tijdje zoet met dit mooie moment. Ik heb tijdens het buidelen met Jimmy en Morris een mooie serie buidelfoto’s kunnen maken. Jimmy al buidelend bij mama en Morris bij zijn papa.

Zijn ze niet lief?

(bron http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/)

 

Ken je iemand die een prematuur kindje heeft en dat nog in het ziekenhuis ligt? Informeer hem/haar dan over Earlybirds Fotografie.

X  Nicole

 

andere

blogstories

LEES VERDER

Professionele lifestyle fotografie - Laren

error: Content is protected !!