Een gezellige familie fotoshoot rondom de Oudegracht in hartje Utrecht

Het centrum van Utrecht, de omgeving van de sfeervolle Oudegracht, was het perfecte decor voor deze gezellige familie fotoshoot c.q. cityshoot in Utrecht met dit hele fijne gezin.

Ik had een paar jaar eerder hun jongste gefotografeerd toen die net 2 weken oud was. Samen met grote zus thuis, tijdens hun newborn fotoshoot. Fast forward naar 2023. Nu vonden mama en papa dat het tijd werd voor een nieuwe familie fotoshoot, nu de kinderen alweer wat ouder waren.

Cityshoot in Utrecht

Een gezin met 2 kinderen zit op het bankje van de Vollersbrug in hartje Utrecht te kijken naar de fotograaf.

Dus toen ik hun mailtje in mijn inbox ontving dat ze graag een leuke familie fotoshoot wilden inplannen met z’n viertjes, nam ik gelijk contact met hen op.

We besloten om er een gezellige cityshoot in hartje Utrecht van te maken, want Utrecht is voor hen een belangrijke plek.

Indian Summer dag

Op onze afgesproken shootdag was het prachtig weer, zo’n zonachtige september dag met heerlijke warme temperaturen, waarbij je nog lekker in hemd en bloes over straat kan lopen.  
Een nazomerse Indian Summer dag.

Broer en zus zitten met hun rug tegen elkaar aan op de Vollersbrug in hartje Utrecht tijdens een familie fotoshoot.

Op ontdekking rondom de Oudegracht

Tegen 16 uur stond ik klaar met cameratas en camera, om ze op te wachten.We ontmoetten elkaar bij de Vollersbrug aan de Oudegracht. Bij het bankje op de Vollersburg (prachtig uitzicht op de lange Oudegracht richting Domtoren heb je daar, trouwens) maakten we de eerste serie foto’s. Vervolgens sloegen we rechtsaf de Oudegracht op richting centrum.

We slenterden en al wandelend kwamen we ook de Geertebrug en Smeebrug tegen. Terwijl we gezellig kletsten maakte ik tussendoor heel veel foto’s. En stiekem legde ik de onverwachte knuffel tussen broer en zus vast en het speelse sprongetje van de jongste. Die onbevangen momentjes waarop de kinderen dus niet op de camera letten.t

Ik vind het belangrijk dat je bij een fotoshoot de kinderen ook een beetje op ontdekking laat gaan. Met bepaalde vragen en opdrachten probeer ik een mix aan beelden te creëren. En ondertussen de kinderen lekker te laten lachen, ontdekken en spelen met elkaar.

Broer en zus zitten op de traptreden van een van de trappen bij de Oudegracht dat naar het water toeleidt.

Traktatie

En die ongedwongen aanpak resulteerde in familiefoto’s waarbij er gelachen werd en dit stukje hartje Utrecht-stad werd ontdekt.

Broer en zus lopen hand in hand op de Oudegracht richting het centrum van Utrecht.

Aan het einde van de middag namen we afscheid ter hoogte van biologische bakkerij “Keek” Want de kids kregen nog een lekker taartje, als traktatie voor hun leuke input tijdens de familie fotoshoot.

Nadat ik high-fives en boksjes kreeg van de kinderen vond ik het tof te horen dat ze de cityshoot super leuk vonden, en ook echt plezier hadden gehad tijdens dit uurtje quality-time, samen met papa en mama.

Kortom,  deze familie fotoshoot / cityshoot in hartje Utrecht was top!
Ik hoop dat je een leuke indruk gekregen hebt van deze gezellige familie fotoshoot rondom de Oudegracht in hartje Utrecht.

En…als ik heel eerlijk ben, een cityshoot is echt een aanrader om als een fotoshoot locatie aan te houden. Het hoeft niet altijd in de natuur. Steden zijn ook leuk.

Bekijk hier de cityshoot in het oude stadshartje van Weesp, een babyshoot om de 1e verjaardag van dit ventje te vieren.

Ga jij binnenkort ook ‘’op cityshoot” met mij mee? Hoeft natuurlijk niet in hartje Utrecht te zijn. Want het oude centrum van Amersfoort, Haarlem is ook heel tof. Of wat dacht je van de grachtengordel in Amsterdam?

Wie volgt?! Ik spreek graag met jullie af! Neem contact met me op voor meer informatie.

Nicole


Portfolio gezinsshoots

Wil je graag mijn volledige portfolio zien met mooie foto’s van gezins fotoshoots?
Hier zie je mijn werk!