Goede voornemens voor 2024

2024 is een feit. Wat zijn jouw goede voornemens voor 2024? Ik heb geen goede voornemens.

Ik ga namelijk voor goede verlangens.

De laatste paar jaar schreef ik aan het einde van het jaar een bucketlist voor het nieuwe jaar . Met dingen die ik wilde bereiken. Voornemens die ik in het nieuwe jaar wilde behalen. Zoals het woord ”voornemen” vrij letterlijk vertaald aangeeft: “Ik neem me iets voor”. Daar ben ik op terug gekomen.

Afgelopen week was ik vrij. En ik had tijd om meer te lezen en andere dingen te doen dan achter mijn Mac pc editwerk verrichten. Op social media kwam ik een post tegen dat ging over het stellen van verlangens in plaats van voornemens voor een nieuw jaar. En het kwam op het volgende neer.

Verlangens daar zit een hele andere lading op dan op een voornemen. Bij voornemens impliceer je al dat het niet haalbaar is, je neemt het in elk geval voor. Bij een verlangen gaat het erom dat je iets heel graag wilt, ook al is het lastig om te doen.

Hmm, mooi vond ik dat. Want een voornemen is makkelijker af te schuiven dan een verlangen, iets wat je super graag wilt. Dus, lieve lezer, ik ga in 2024 voor goede verlangens in plaats van goede voornemens! Want een heel jaar ligt er voor me, en daar moeten zeker kansen liggen om te streven naar goede verlangens. Dit zijn de 2 voornaamste.

Minder moeten en meer laten gaan

Ik ben opgegroeid met het slogan ”first work and then play”. Dat is niet altijd gezond. Want, die werk to-do list is nooit af. Elke dag komt er wel wat bij. Het huishouden is ook nooit af. Net als de was. Of de bedden opmaken.
Het is belangrijk om ook echt het ”playen” vóór het ”worken” te schuiven. Er moet ook ruimte zijn voor andere spontane, leuke momenten die ertussen door komen. En dat is een groot verlangen, eentje die best pittig is voor me, als je ook nog eens perfectionistisch bent.

Meer bewegen

Fotografie is een beroep waarbij je op het moment dat je aan het shooten bent heel veel beweegt, ik in ieder geval. Ik hurk, zit, lig, en buig m’n lijf in diverse houdingen tijdens een newbornshoot, gezinsshoot of familieshoot. Maar, na zo’n shoot zit ik veel achter de computer. Niet alleen om te editen maar ook om mijn bedrijf achter de schermen te runnen. Maar…te lang achter je bureau zitten, we weten het, da’s niet bevordelijk voor je gezondheid. Aangezien ik soms een paar uur door kan gaan, zonder pauze, moet dat anders. Dus dit jaar gaat een wekker me helpen om na 1 uur zittend pc werk te hebben verricht, even totaal iets anders te doen. Gezondheid is namelijk een van de belangrijkste bezittingen die je hebt. En een beetje liever zijn voor het lijf in 2024 is mijn verlangen.

Dat zijn ze, de 2 belangrijkste goede verlangens voor 2024. En het klinkt vrij makkelijk wellicht, maar voor mij zullen dit 2 goede verlangens zijn waar ik echt heen wil.

Wat zijn jouw goede verlangens voor 2024?

Nicole

Misschien vind je ook leuk: