HOE PLAN JE JE OUTFIT VOOR JE NEWBORN/BABYSHOOT

JE OUTFIT VOOR JE NEWBORN/BABYSHOOT – Wat leuk dat jullie je newborn-/babyshoot hebben ingepland bij me. Een mooie en ongedwongen fotoreportage die een professioneel fotograaf voor jullie maakt, is zijn geld dubbel en dwars waard. Je baby is maar 1x zo klein. En, echt waar, die momentjes van nu gaan zo snel voorbij. Terug gaan naar deze tijd kan nooit meer. En, daarnaast is er nog een goede reden om een professionele shoot te boeken. Want, lieve mama, dan ben jij ook écht onderdeel van de foto’s in plaats van degene te zijn die de babyselfies maakt waar jij niet op staat.

Kleding, jullie outfit, is een heel belangrijk onderdeel in je shootvoorbereiding. Onderschat dat niet! Want wat je aandoet/jullie aantrekken, maakt echt uit voor het resultaat van jullie fotoreportage.

BONUS

Graag deel ik hieronder alvast de eerste handige kledingtips om je stressvrij op weg te helpen naar goede kledingkeuzes. Daarnaast ontvang je nog als bonus mijn speciale stijlgids. Met extra tips ter voorbereiding op je newborn-/babyshoot!

Ready? Let’s begin…

STAP 1: MAMA’S EERST

Moeders gaan voor! Wat bedoel ik daarmee? Ik ben er voorstander van dat jij, lieve mama, als eerste bepaalt wat je aan wilt trekken. En dan pas gaat kijken naar de kleding van je baby, je partner en/of je oudere kinderen. Want moeders zijn altijd voor anderen bezig en denken té vaak als laatste aan jezelf. Dat gaan we voor onze shoot daarom omdraaien. Mama’s kiezen dus eerst: want, je verdient het om er prachtig uit te zien tijdens je babyshoot.

Wacht dus niet tot de avond vóór de shoot om in je kledingkast te duiken. Dat geeft gegarandeerd stress. En dat willen we niet. Ga daarom zeker al (ruim) van tevoren nadenken over wat jij aan wilt trekken. Dat geeft je de tijd om ook eventueel (online) te shoppen.

Jurken doen het altijd goed als je pas bevallen bent. Omdat ze mooi meebewegen. Maar ook omdat ze een verhullend effect hebben.We hebben allemaal plekken die we liefst wat willen verbergen. Een vetrolletje hier, een grote boezem daar, dikke billen enz.
Vind je je armen minder mooi, draag dan lange mouwen of een vestje over je shirt of jurk. Is het dat kleine vetrolletje om je middel wat je wilt verhullen? Draag dan een jurk of zorg dat je topje/bloes lang genoeg is wanneer je beweegt.

Ben je meer van de broeken, ook dat is helemaal goed, maar denk eens aan iets anders dan een jeans. Een lekkere zittende broek van stretchstof of jersey kan ook fraai zijn. Zorg dan dat je geen blote buik ziet, en dat je topje mooi over je broek valt.

STAP 2: EN NU DE REST

Nu jij je outfit hebt gekozen, is het tijd om voor je baby en de andere gezinsleden aan de slag te gaan. Voor de baby werken onesies en rompertjes altijd top. Meer tips vind je in de link naar mijn stijlgids (zie onder).

Papa’s trekken meestal binnen 1 minuut een combi uit de kast die ze het liefst altijd zouden willen dragen. Ook voor hen geldt, een klein beetje aandacht goes a long way! Denk eens wat verder dan zijn standaard blauwe jeans en kies, bijvoorbeeld, voor een grijze jeans variant. Die staan zeker net zo fraai op de foto, evenals kaki broeken die ook tijdloos zijn qua mode.  Je doet immers niet jaarlijks een fotoshoot, en een beetje aandacht aan wat hij aantrekt is ook belangrijk.

Zijn er oudere kindjes die (ook) op de foto gaan? Voor de kleine mannetjes werken broeken, overalls of shorts in de zomer heel goed. De meisjes kunnen meestal veel dragen. Als je echte girls-meiden hebt, kies dan voor een leuk jurkje. Maar meiden kunnen natuurlijk ook een broek en mooi bloesje dragen. Let ook hier erop dat de kleding niet te krap of te groot is.

EXTRA TIP 1: PRINTS – MET MATE

Mijn stelregel: liefst 1, maar maximaal  2 personen zouden iets met een printje of patroon moeten dragen (zoals bijvoorbeeld een bloemetjespatroon, stipjespatroon). In de foto van de baby hierboven zie je dat ze een onesie met een leuk patroontje aanheeft; de rest van het gezin droeg geen patroontje, omdat het te druk zou zijn voor de foto’s.

Wat jullie zeker niet aan moeten trekken zijn shirts of hemden met grote logo’s erop. Die trekken gelijk de aandacht weg van het gezicht, en dat willen we niet. Behalve shirts met grote tekst, raad ik kleding met (kleine) strepen ook af voor iedereen. Die maken breder en leiden het oog echt te snel af van de gezichten. Blijf dus zoveel mogelijk weg van strepen, logo’s en teveel verschillende patronen door elkaar!

EXTRA TIP 2:  LAGEN & MATERIALEN

Lagen doen het altijd goed. Denk: vestjes op een jurkje, vestje over de schouders gedrapeerd, sjaal enz.
Verschillende materiaalsoorten (katoen, chiffoen, linnen, spijkerstof) combineren vaak goed met elkaar. Denk aan een spijkerjasje op een lange maxijurk of een linnen bloes op een chino enz.

BONUS: STIJLGIDS/E-BOEK VOOR JE SHOOT

Zo. Dat waren mijn eerste belangrijke tips. En klik dan nu door naar deze link voor mijn stijlgids/e-boek met de andere waardevolle tips. Dan wordt jullie newborn/babyshoot geheid geslaagd!


Vergeet niet: als extra service bied ik gratis stylingadvies aan. Je kan me voorafgaand aan de shoot foto’s appen, of we houden een zoomgesprek, en ik help je dan graag op weg. Natuurlijk kunnen we ook, voordat de shoot begint, nog even je kledingkast induiken voor een laatste outfit check.

Nicole

Waar kan je shoppen?
Voor je baby: Zara, H&M, Little Department Store, Babystyling, Store of Daydreams Laren, Esmeralda Laren

andere

blogstories

LEES VERDER

Professionele lifestyle fotografie - Laren

error: Content is protected !!