zwangere vrouw met man en kind in park clingendael

Kledingtips voor je zwangerschapsshoot

Een zwangerschapsshoot met de baby die je nu draagt, doe je maar een keer. En het kiezen van de juiste kleding voor je babybuikfoto’s maakt de fotoserie net even mooier. Hier 5 handige kledingtips voor je zwangerschapsshoot!

Kledingtips: 1 – Materiaalkeuze

Ik ben grote fan van stoffen die “makkelijk” vallen. Linnen stoffen, tricot, jerseys bijvoorbeeld. Je kan je daar makkelijk in bewegen en ze kijken ook mooi weg op de foto. Neem bij je kledingkeuze stoffen met een textuur mee. Die zijn ook mooi, zoals bijvoorbeeld een bloes of ochtendjas met kant.

zwangere mama op bed die haar zwangere buik vasthoudt

Kledingtips: 2 – Soorten kleding

Meerdere soorten kledingstukken gebruiken tijdens de shoot is leuk. (Lange) vestjes, een zijden ochtendjas, een brede sjaal die je om je heen kan draperen, het witte overhemd van je partner, een lange, vloeiende jurk. Ook een spijkerbroek met een witte bloes, kan stoer en fraai staan.

Kledingtips: 3 – Lingerie

Vergeet niet aandacht te besteden aan lingerie, mocht je blote buik foto’s willen. Zorg dat je BH-cup goed past. Niet te groot of niet te klein, want dat zie je terug op de foto. En blijf bij de soort BH’s die je graag draagt (kant, badstof, meer sportief) want de foto’s moeten passen bij wie je bent.

Kledingtips: 4 – Kleuren

Ik houd van zachte, neutrale kleuren. Vooral bij de zwangerschapsshoots. Want, de aandacht komt met zachte kleuren nog meer op je buik dan kleding in harde kleuren (denk felle neon tinten, schreeuwerige kleuren zoals hard geel).

zwangere vrouw met man en kind in park clingendael

Kledingtips: 5 – Matching

Gaat je partner met je op de foto? Je kinderen? Het is dan aan te raden de kleuren van de kleding van hen ook een beetje af te stemmen met wat jij aan gaat doen.

Jullie moeten zeker niet allemaal hetzelfde aantrekken. Laat maximaal 2 of 3 kleurtinten terugkomen. En maximaal 2 of 3 kledingitems met een printje. Bij buitenshoots, denk dan ook aan de locatie bij de keus van de kleuren. Als we in een naaldbos gaan fotograferen, kies dan kleuren die je in de natuur terugziet. Warme aarde (oker)kleuren of zandkleuren in combinatie met lichte crèmekleuren werken altijd goed. Op zandvlaktes/het strand kan eigenlijk alles wat zachter overkomt op beeld voor het ”beachy” gevoel.


Tenslotte:

Wat als je er niet uitkomt met deze kledingtips voor je zwangerschapsshoot? Geen nood. Ik bied je kosteloos voorafgaand aan je zwangerschapsshoot kledingtips- en advies aan. Dat kan via foto’s die je me appt, of anders geef ik advies voordat we beginnen met je shoot. Hier ze je ook wat voorbeelden van wat andere zwangeren droegen tijdens hun zwangerschapsshoots.

Nicole