Populairste babynamen van 2022

Welke jongens- en meisjesnaam werd het meest gegeven in 2022? En welke kwam ik tegen bij mijn shoots? En is er een groot verschil ten opzichte van 2021?

Populairste babynamen 2022 in Nederland

Traditiegetrouw aan het begin van elk nieuw jaar, komt De Sociale Verzekeringsbank (SVB) met de lijst van populairste babynamen.

Noah is, net als in 2021, de populairste jongensnaam en werd het afgelopen jaar 871 keer gegeven. Bij de meisjes is Emma, vorig jaar nog op nummer 3, de populairste naam. 677 meisjes hebben deze naam gekregen.
De volledige lijst (hier te zien) is weer online te bekijken.

Welke babynamen 2022 kwam ik bij mijn shoots tegen?

Ook bij mij was de meisjesnaam Emma populair – 2x had ik een babytje met de naam Emma vóór mijn lens. Net als Mila, die landelijk ook in de top 3 staat.
En bij de jongens gek genoeg, was er geen eentje met de voornaam Noah, maar wel 2x een Samuel.

Hieronder de namen van alle baby’s tot 1 jaar die ik mocht vastleggen. En er staan er unieke tussen!


Voorgaande jaren

Dat waren de populairste babynamen van 2022.
Wellicht staat je favoriete naam ertussen, of zoek je nog verder naar een inspirerende voornaam.
Elk jaar kom ik wel aparte namen tegen bij mijn shoots. Wellicht krijg je inspiratie als je ook nog even spiekt naar de babynamen van 2021 en 2020. Elk jaar zit er wel een naam bij die ik nog nooit eerder van had gehoord!

Nicole