Een terugblik op 2021

Ook dit jaar heb ik weer een recap geschreven, een korte terugblik op 2021!
Wat heeft 2021 mij gebracht?

WERK

Mijn fotografiejaar is nog nooit zo druk geweest. En dat komt vast en zeker door de babyboom van dit jaar dankzij C. Sinds 2011 waren er weer meer geboortes. Voor mij een pluspunt dus, dit jaar. Met meer dan 140 fotoshoots, variërend van zwangerschapsshoots, newbornshoots en van babyshoots tot gezinsshoots. Allemaal waren ze even tof om te mogen doen. Er zijn weer super mooie gezinsmomenten vastgelegd, en ik heb ook weer gezinnen verder zien groeien met de komst van baby 2, 3 of 4!

Ik kreeg ook weer aanvragen voor huwelijksreportages, maar net als in de voorgaande jaren heb ik die afgeslagen. Van huwelijken word ik heel erg happy, en maak er ook graag onderdeel van uit, alleen niet als ik die moet fotograferen. En doen waar je blij van wordt, dat probeer ik steeds meer in mijn werk te incorpereren.

PRIVÉ

Daar waar we hoopten in 2021 in ons dagelijkse leven minder last te hebben van de C-pandemie, is het tegendeel ook dit jaar weer waarheid geworden. Ook in 2021 moesten onze vakantieplannen door lockdowns worden aangepast. Plannen voor roadtrips naar Italië en Frankrijk gingen niet door. Dus bleven we, met uitzondering van een paar dagen vakantie in het Sauerland, binnen de landsgrenzen. We vierden ons 25-jarig huwelijk met een weekend in het heuvelachtige Limburg, vlak voordat daar de watersnoodramp zich voltrok en genoten van ons verblijf in Chateau Wittem en het fantastische eten daar. En met het vele wandelen, fietsen en dagtochtjes werd het me weer duidelijk: Nederland is een mooi land. Als er nu alleen nog wat minder regen zou vallen….

Het nu is het einde van het jaar 2021 bijna een feit. We zitten ook dit jaar in een winter lockdown. En ik merk dat ik daar op momenten best last van heb qua stemming en humeur. Vooral deze decembermaand lockdown, vind ik erg pittig. December is tenslotte de tijd om samen te zijn, extra aandacht te besteden aan degenen die je liefhebt, kerst en nieuwjaar te vieren met dierbaren. En als je dat beperkt wordt met de overheidsadviezen om het aantal contactmomenten te minimaliseren, zoals de richtlijn om met kerst max 4 personen te vragen thuis, gaat een deel van de ‘’spirit’’ van de decembermaand verloren. Bij mij tenminste wel. Aan de andere kant, koesteren wat je hebt is nog meer dan ooit van belang en bewaarheid gebleken. Want met elkaar en de kleine dingen die je thuis of in je beperkte vrijheidssfeer hebt, daar moet je het plezier van halen. Ik hoop dat jij daar ook energie uithaalt of kan uithalen.

En nu wens ik je voor de laatste paar dagen van dit jaar nog veel plezier met de mensen om je heen. En alvast ook een mooie oudejaarsavond. Oh ja, als kijktip op tv kan ik je op BBC1 de “New Years Eve” vuurwerkshow aanraden. Traditiegetrouw voor ons hier thuis een must-see. Eerst ploppen de champagne om 00.00 uur Nederlandse tijd en heffen nog een keer extra het glas op een knallend 2022 onder het aftelmoment van de Big Ben.

Ik wens jou en je dierbaren een mooi en vooral gezond 2022!

Nicole


Hieronder een paar foto’s uit de meer dan 140 toffe shoots van het afgelopen jaar – in random order. Dankjewel lieve klanten!Lees hier mijn terugblik van 2020.