Waarom een babyshoot boeken?

Waarom een babyshoot boeken? – In een eerdere blog lichtte ik toe wanneer het beste moment is om een newbornshoot te boeken (blog gemist? Je leest ‘m hier terug). Maar wat als je baby al een paar weken oud is? Of al een paar maanden? In deze blog leg ik je uit waarom een babyshoot boeken zeker net zo leuk (en ook aan te raden) is!

Natuurlijk kunnen er 1001 redenen zijn geweest waarom je niet voor een newbornshoot bent gegaan. Wellicht vond je de bevalling zwaar en moest je wennen aan het feit dat je baby ineens het ritme van alledag bepaalde. Rommelde je met de borstvoeding en was je hoofd al helemaal niet bij een fotoshoot. Of had je er gewoon nog niet over nagedacht.

Niet getreurd, want ook het boeken van een babyshoot, wanneer je kleintje al een paar maanden oud is, is een aanrader.

Waarom een babyshoot boeken

ALERT

Baby’s ouder dan 3 weken beginnen die specifiieke “newborn-huidplooitjes” kwijt te raken en verliezen ook wat van hun donshaar. Ook kan het gebeuren dat ze (een milde vorm van) baby acné ontwikkelen. Op zich is dat geen probleem, want met photoshop is de roodheid in het gezicht best goed weg te werken.

Wat het leuke is aan deze periode na de 3e week is dat ze al veel meer rondkijken. En eerder reageren op geluidjes. Ze volgen je blik, hebben meer interactie met de omgeving. En dus krijg je tijdens babyshoots vaak een serie foto’s waarbij je baby actief in de lens kijkt.

Schaterlachen

Rond de  4e / 5e maand beginnen baby’s met schaterlachen, (zie artikel van OudersvanNu). Baby’s van deze leeftijd beginnen al te reageren op kietelen onder de voetjes, kietelen op de buik. Of wanneer oudere broer of zus gekke bekken naar de baby trekt. Dit zijn foto’s die het super waard zijn om te hebben van je groeiende gezin, geloof me!

Zo had ik laatst een shoot van een kleine dame van 6 maanden oud. Ze kon al wat kruipen over het bed, haar voetje in haar mondje stoppen en had een super guitige glimlach van hier tot Tokyo. Een hele serie van opgewekte foto’s was het resultaat. En de ouders zeiden later dat ze deze fotoserie toch ook echt wel heel bijzonder vonden om te hebben.

Het is dus helemaal geen gemis als je geen newbornshoot geboekt hebt. Een babyshoot tot het eerste jaar biedt dan ook super toffe momenten om vast te leggen.
Ze groeien zo snel. Voor je het weet, ben je bezig om de verjaardagstaart voor je baby’s 1e verjaardag uit te zoeken en de slingers voor hun verjaardagsfeestje op te hangen!

Nicole