Waarom je ook foto’s moet afdrukken

Foto’s afdrukken. Waarom? – We doen het tegenwoordig allemaal bijna dagelijks. Foto’s maken. Met ons mobieltje. Of we pakken er ook echt een spiegelreflex camera voor om foto’s van de bijzondere momentjes van je gezin, je kinderen te maken. Zoals van de een eerste verjaardag, of bij jarige Oma.

Een moment bevriezen

Een moment bevriezen is immers waardevol. Want je legt er niet alleen het leven van diegenen die je liefhebt mee vast, maar je wilt daarmee dat moment ook onthouden. Voor altijd. In de huidige digitale wereld verliezen we helaas wel één ding uit het oog. Het letterlijk vasthouden van die mooie momenten.  

Hoe bijzonder is het om een stapeltje afdrukken ook echt vast te houden in je hand? Een voor een te bekijken? Dát gevoel, dat ervaar je niet als je door je mobiele foto’s scrolt of je pc aan moet zwiepen om een foto(serie) te bekijken.

Papier is geduldig

Let’s face it. Mobieltjes vallen in het water, doen het ineens niets meer, worden gejat uit je handtas. En computers, die crashen. Schermen blijven op zwart na het opstarten. Harde schijven die het loodje leggen.

Ik heb al een paar keer klanten huilend aan de telefoon gehad. Die alles kwijt waren van de eerste 4 jaar van hun kindje. En, of ik nog de foto’s van de babyshoot had, want dan hadden ze tenminste nog iets.

Voorkom dit. Maak afdrukken van je mooiste herinneringen!

Als fotograaf vond en vind ik het belangrijk dat ik een complete service aanbied, en niet alleen maar ‘’foto’s voor je maak”. Natuurlijk, het fotograferen an sich is een belangrijk onderdeel in mijn werk, maar zaken als een album leveren en de mogelijkheid om afdrukken na te bestellen horen daar zeer zeker ook bij.

Want de kracht van afdrukken, die is enorm.  Wist je dat het neerzetten van foto’s van je kinderen in lijstjes of een printje met een magneetje ophangen aan de koelkast enorm bijdraagt aan het zelfbewustzijn van je kind? David Krauss, een kinderpsycholoog, deed jaren terug onderzoek naar de effecten van fotografie in relatie tot eigenwaarde. Voor een kind zegt een afdruk waar hij/zij alleen op staat of met broers/zussen en familie: “ik ben belangrijk in dit gezin”.

“The most photographed generation will have no pictures in 10 years’”

JA. Sta er maar even bij stil. Vroeger hadden we de cd-speler. Nu zetten we op Spotify ons lievelingsalbum aan en bladeren we door hele muziekbibliotheken op Sonos. In tien jaar tijd is al veel veranderd. En je kan er gif op innemen dat de komende 10 jaar de technologische en social media wereld echt anders uit gaat zien. Waarschijnlijk heb je een andere pc, gebruiken harddrives andere technieken, werkt je usb-stick niet meer omdat die poortaansluiting niet meer wordt geleverd op de nieuwe pc’s, heb je andere geheugendrives…en zo kan ik nog wel doorgaan.

Als over 10 jaar je pc ondertussen nog niet is gecrasht, heb je wellicht wel de pech dat je niet meer bij je meest dierbare foto’s van vroeger kunt komen. En zeg je hoofdschuddend tegen jezelf : “had ik maar de tijd genomen om al die mooie momenten af te laten drukken’”.

Snap je daarom waarom ik voorstander ben van foto’s afdrukken? Want als je die mooie foto’s op je mobieltje of pc verliest, kan je ze nooit meer tevoorschijn halen. En zijn ze voor altijd verdwenen

Nicole

Mocht je nu na het lezen van deze blog denken, oh help, ik heb nog wat foto’s van onze shoot die ik toch nog als afdruk wil nabestellen? Dat kan. Neem contact met me op voor meer informatie!