Wat is het beste moment om een zwangerschapsshoot te boeken?

zwangerschapsfoto van een blote zwangere buik en twee handen

 

Wat is het beste moment om je zwangerschapsshoot te boeken?

Die vraag wordt me vaak gesteld door aanstaande mama’s die een shoot bij me willen boeken. Mijn antwoord begint meestal met: “Dat hangt er een beetje vanaf!” Laat ik je uitleggen wat ik daarmee bedoel.

Sommige zwangeren hebben al redelijk vroeg in de zwangerschap een vrij grote buik, terwijl anderen de eerste 6 maanden een vrij plat buikje hebben. Om hun babybuikje pas na de 30e week ineens flink te zien groeien. Het liefst wil je deze bijzondere negen maanden, waarin je lichaam zich aanpast en steeds verder verandert, makkelijk doorheen komen. Zonder die vervelende ochtendmisselijkheid en andere lichamelijke kwaaltjes zoals gezwollen enkels en voeten.

 

Wat is belangrijk bij het inplannen van je shoot?

Belangrijk voor onze zwangerschapsshoot zijn twee dingen.

– Het eerste is dat we shooten wanneer je buik een mooie omvang heeft. Tenslotte is jouw babybuik en het kostbare leven wat erin groeit, waar het allemaal om draait tijdens de zwangerschapsserie.

– En het tweede is de vraag die je jezelf moet stellen, namelijk ‘wat kan ik zelf fysiek (nog) aan”.

Elke vrouw beleeft een zwangerschap anders. Daar waar jouw beste vriendin wellicht na de 35e week niet veel meer kon doen dan alleen maar zitten omdat haar bekken opspeelde, fiets jij wellicht nog steeds naar je werk of kun je een flink eindje wandelen zonder al te veel problemen te krijgen met je rug.

 

Met hoeveel weken moet ik boeken?

Over het algemeen kan je wel stellen dat een shoot inplannen rondom de 30-32 weken een goede richtlijn is. Je kan in principe dan nog makkelijk bewegen en voelt je comfortabel om in verschillende poses te staan of te liggen. En natuurlijk is je partner ook welkom tijdens de zwangerschapsshoot. Graag zelfs. Want het vastleggen van deze bijzondere tijd, waarin jullie voor het eerst ouders zullen worden of jullie je gezin verder zien groeien met baby nummer twee of drie is zo uniek.

 

Welke locatie?

Jouw zwangerschapsshoot kunnen we binnen of buiten houden. Het voordeel van een binnenshoot is het gemak om van kleding te kunnen wisselen. En ook foto’s maken van je blote buik is binnen toch wat comfortabeler.  Deze shoot hield ik bijvoorbeeld thuis bij het gezin. Voor de kinderen lekker vertrouwd in de eigen omgeving, en de mama kon zich twee keer omkleden.

Wil je voor je zwangerschapsshoot liever naar buiten? Dat kan ook. Wel raad ik aan om dan een shoot te plannen vroeg in de ochtend, of  tijdens het zogenaamde ”Golden Hour”. Dat is het uurtje voordat de zon ondergaat. Het licht is dan mooi zacht en je krijgt erg sfeervolle foto’s. Voor je buitenshoot is er alleen één beperking, en dat is natuurlijk ons Hollands weertje. Vanzelfsprekend kunnen we de shoot bij slecht weer verplaatsen naar je huis.

 

Kleding

Ook zal je na moeten denken over wat je aan wilt voor de zwangerschapsshoot. Ik kan me voorstellen dat je wat onzeker bent ten aanzien van kledingkeus omdat je niet meer in je maat 38 / 40 past. Niet getreurd, want bij elke shoot lever ik kosteloos styling advies. Dat doe ik op twee manieren.

– Via een digitaal e-boek met tips die je enkele weken voor de shoot ontvangt in je inbox.

– En via advies op maat. Dat kan via bijvoorbeeld whatsapp waarbij je foto’s aan me voorlegt van datgene waar je over twijfelt. Sowieso, als ik bij je thuis ben voordat we met de shoot beginnen, adviseer ik je nog eens extra op basis van wat ik zie. Inrichting van je slaapkamer, de kleursfeer bij je thuis en je stijl, dat neem ik allemaal mee in overweging. Dit stylingadvies gebeurt 99% van de keren voor aanvang van een zwangerschapsshoot, dus voel je vooral niet bezwaard om dit ook met mij te doen voordat onze  shoot begint.

 

Inspiratie

En denk Pinterest!  Een geweldige bron om geïnspireerd te raken over kledingstijl en –tips met dit soort leuke voorbeelden die ik voor je heb verzameld, en die helemaal passen bij mijn stijl om jou en je buik tijdens een zwangerschapssessie op je mooist vast te leggen!

 

Mocht je met me willen overleggen wat voor jou het beste moment is om een zwangerschapsshoot te boeken, hoe het werkt, neem vooral contact met me op via email of bel me. Graag neem ik de tijd om je hierover goed te informeren. En ben je zover om te boeken, doe dat zo vroeg mogelijk in je zwangerschap!

 

Nicole

andere

blogstories

LEES VERDER

Professionele lifestyle fotografie - Laren

error: Content is protected !!