Wat is het beste moment om je zwangerschapsshoot te boeken?

Wanneer moet je je zwangerschapsreportage plannen c.q reserveren? Die vraag wordt me vaak gesteld door aanstaande mama’s die een shoot bij me willen boeken. Mijn antwoord begint meestal met: “Dat hangt er een beetje vanaf!” Laat ik je uitleggen wat ik daarmee bedoel.

Met hoeveel weken boeken, wordt onder andere bepaalt door je eigen lichaam. Sommige zwangeren hebben al redelijk vroeg in de zwangerschap een vrij grote buik, terwijl anderen de eerste 6 maanden een vrij plat buikje hebben. Om hun babybuikje pas na de 30e week ineens flink te zien groeien.

Het liefst wil je deze bijzondere negen maanden, waarin je lichaam zich aanpast en steeds verder verandert, makkelijk doorheen komen. Zonder die vervelende ochtendmisselijkheid en andere lichamelijke kwaaltjes zoals gezwollen enkels en voeten.

Wat is belangrijk bij het boekenvan je buikshoot?

Je zwangerschapsshoot plannen: belangrijk voor het plannen van je zwangerschapsshoot zijn twee dingen.

Zwangerschapsshoot plannen: je buikomvang

– Het eerste is dat we shooten wanneer je buik een mooie omvang heeft. Tenslotte is jouw babybuik en het kostbare leven wat erin groeit, waar het allemaal om draait tijdens de zwangerschapsserie.

Zwangerschapsshoot plannen: Je fysieke gesteldheid

– En het tweede is de vraag die je jezelf moet stellen, namelijk ‘wat kan ik zelf fysiek (nog) aan”.

Elke vrouw beleeft een zwangerschap anders. Daar waar jouw beste vriendin wellicht na de 35e week niet veel meer kon doen dan alleen maar zitten omdat haar bekken opspeelde, fiets jij wellicht nog steeds naar je werk of kun je een flink eindje wandelen zonder al te veel problemen te krijgen met je rug.
Denk hier dus bij het reserveren van je zwangerschapssessie!

Je zwangerschapsshoot boeken met hoeveel weken?

Over het algemeen kan je wel stellen dat je je zwangerschapsshoot het beste kunt plannen wanneer je rondom de 30-32 weken bent. Dat is een goede richtlijn is. Je kan in principe dan nog makkelijk bewegen en voelt je comfortabel om in verschillende poses te staan of te liggen.

En natuurlijk is je partner ook welkom tijdens het maken van je buikfoto’s. Graag zelfs. Want het vastleggen van deze bijzondere tijd, waarin jullie voor het eerst ouders zullen worden of jullie je gezin verder zien groeien met baby nummer twee of drie is zo uniek.

Welke locatie voor je zwangerschapsshoot?

Als locatie voor jouw buikshoot zijn diverse opties mogelijk. We kunnen die binnen houden of naar buiten gaan. Als locatie voor jouw buikshoot zijn diverse opties mogelijk. We kunnen die binnen houden of naar buiten gaan.

Zwangerschapsshoot Binnen

Het voordeel van een binnenshoot is het gemak om van kleding te kunnen wisselen. En ook foto’s maken van je blote buik is binnen toch wat comfortabeler.  Deze shoot hield ik bijvoorbeeld thuis bij het gezin. Voor de kinderen lekker vertrouwd in de eigen omgeving, en de mama kon zich twee keer omklede

Zwangerschapsshoot Buiten

Wil je voor je zwangerschapsshoot liever naar buiten? Dat kan ook. Wel raad ik aan om dan een shoot te plannen vroeg in de ochtend, of  tijdens het zogenaamde ”Golden Hour”. Dat is het uurtje voordat de zon ondergaat. Het licht is dan mooi zacht en je krijgt erg sfeervolle foto’s. Voor je buitenshoot is er alleen één beperking, en dat is natuurlijk ons Hollands weertje. Vanzelfsprekend kunnen we de shoot bij slecht weer verplaatsen naar je huis.

Kleding voor je zwangerschapsshoot

Hoe bereid ik me voor op mijn zwangerschapsshoot? Een van de eerste vragen die je je wellicht stelt is welke kleding voor je zwangerschapshoot handig is.

Ik kan me voorstellen dat je wat onzeker bent ten aanzien van kledingkeus omdat je niet meer in je vertrouwde maat 38 / 40 past. Niet getreurd, want bij elke shoot lever ik kosteloos styling advies. Dat doe ik op twee manieren.

Eboek

Via een digitaal e-boek met tips die je enkele weken voor de shoot ontvangt in je inbox.

Gratis stylingadvies

En via advies op maat. Ik geef je graag gratis stylingadvies!
Dat kan via bijvoorbeeld whatsapp waarbij je foto’s aan me voorlegt van datgene waar je over twijfelt. Heel graag kijk ik van te voren met je mee.

Sowieso, als ik bij je thuis ben voordat we met de shoot beginnen, adviseer ik je nog eens extra op basis van wat ik zie. Inrichting van je slaapkamer, de kleursfeer bij je thuis en je stijl, dat neem ik allemaal mee in overweging. Dit stylingadvies gebeurt 99% van de keren vóór aanvang van een zwangerschapsshoot, dus voel je vooral niet bezwaard om dit ook met mij te doen voordat onze reportage begint.

Inspiratie zwangerschapsreportages

Denk Pinterest! Een geweldige bron om geïnspireerd te raken over kledingstijl en –tips die helemaal passen bij mijn stijl om jou en je buik tijdens een zwangerschapsshoot op je mooist vast te leggen!

Met mijn relaxte en ongedwongen lifestyle fotografie stijl, maak ik een prachtige serie voor jou. Zodat je straks foto’s hebt van deze bijzondere periode, dat je babytje in je buik groeit. Ik kan het zeker aanraden, want ik heb vaker gehoord bij newbornshoots, dat mama’s achteraf toch best verdrietig waren dat ze geen mooie zwangerschapsfoto’s hadden. Alleen maar selfies.
Leg deze waardevolle periode dus vast!

Mocht je met me willen overleggen wat voor jou het beste moment is om een zwangerschapsshoot te plannen, hoe het werkt, neem vooral contact met me op via email of bel me. Graag neem ik de tijd om je goed te informeren over het reserveren van je zwangerschapssessie. En ben je zover om te boeken, doe dat zo vroeg mogelijk in je zwangerschap!

Bekijk hieronder mijn portfolio, en lees hoe ik werk. Tot snel!

Nicole