WAT TREK JE AAN VOOR JE BUIKSHOOT?

Wat trek je aan voor je zwangeschapsshoot? – Wat tof dat je je zwangerschapsshoot hebt geboekt bij me. Want een fotoreportage, door een professioneel fotograaf gemaakt, is de investering zeker waard. Je draagt immers maar 1x dit babytje in je buik en onder je hart. En hoe fijn is het, zeker ook voor later, om mooie buikfoto’s te hebben van deze periode in je leven.

Jouw outfit, wat jullie aan gaan trekken, is een heel belangrijk onderdeel in je shootvoorbereiding. Neem daar dus even de tijd voor! De kledingkeuzes voor je shoot maken echt uit voor het eindresultaat in beeld.

Daarom help ik je met de onderstaande kledingtips graag stressvrij op weg naar je shootdatum. Als bonus ontvang je ook nog mijn speciale stijlgids/eboek. Met tips die helpen in je voorbereiding naar en op de dag zelf. Als je ze toepast, ben je klaar voor onze buikshoot!

Laten we beginnen met de eerste stappen op weg naar een geslaagde shoot…

STAP 1: JIJ BENT EERST AAN ZET, MAMA

Jij, lieve aanstaande mama, gaat eerst kiezen wat je aandoet.  En dan pas ga je bedenken wat je je partner en/of je oudere kinderen aantrekt. Te vaak zijn mama’s bezig met de anderen en zetten zichzelf op de laatste plaats. Voor deze shoot draaien we dat om. Dus, mama, jij gaat eerst voor jezelf aan de slag.

Begin hiermee niet op de avond vóór de shoot. Dat geeft stress. En dat willen we niet. Denk (ruim) van tevoren na over wat jij aan wilt trekken en het geeft je ook de kans te shoppen als je er niet uitkomt.

Jurken doen het altijd goed als je zwanger bent. Omdat ze mooi meebewegen. Maar ook omdat ze je vrouwelijke lichaam en buik mooi accentueren. Draag je liever broeken? Ook dat is helemaal goed, maar denk eens aan iets anders dan een jeans wellicht. En zorg ervoor dat de broek niet te strak om je buik zit. In de stijlgids/het eboek kom ik hier nog even op terug.

STAP 2: DAN DE REST

Nu dat jij weet wat je aantrekt, is het tijd om voor de andere gezinsleden aan de slag te gaan. Mannen trekken meestal binnen 1 minuut een combi uit de kast die ze het liefst altijd zouden willen dragen. Neem nu ook even de tijd om te kijken welke kleding van hem bij jouw gekozen outfit past. Jeans kunnen zeker, bijvoorbeeld een grijze, want grijs past bij de meest kleuren. Net als een zandkleurige chino, bijvoorbeeld.
Voor de kindjes kan veel. Zorg wel dat de kleuren wat op elkaar zijn afgestemd en dat wat ze aan trekken niet te klein of te groot is.

BONUS TIP 1: PRINTS, JA OF NEE?

Mijn advies is, liefst 1, maar max  2 personen dragen een printje of patroon. (Kleine) strepen raad ik af. Die maken breder en leiden het oog echt te snel af van de gezichten. Afraders: strepen, logo’s en teveel wilde patronen!

BONUS TIP 2:  LAGEN & MATERIALEN

Lagen werken altijd fijn op foto’s. Denk: vestjes over en jurk, bloesje met daaronder een hemdje. Sjaals. Enz.

BONUS: STIJLGIDS VAN JE SHOOT

Aan de bovenstaande tips heb je vast al wat aan gehad. Maar, klik nu hier door naar jouw speciale stijlgids waarin ik behalve nog een paar extra kledingtips ook belangrijke tips heb over de aankleding van de ruimtes enz. Als je ook die ter harte neemt, ben je klaar voor een geslaagde buikshoot!


NB: Als extra service bied ik je mijn gratis stylingadvies aan. App me met foto’s van kleding die je denkt aan te willen doen, of we houden een zoomgesprek. Ik help je graag op weg!

Nicole

andere

blogstories

LEES VERDER

Professionele lifestyle fotografie - Laren

error: Content is protected !!