Wat trekken we als gezin aan voor onze fotoshoot?

Wat trekken we aan voor onze gezinsshoot – “Ho!  Stop de tijd”. Dat zeggen zoveel ouders als ze hun gezin zien groeien. En daarom plannen steeds meer ouders 1x per jaar een shoot met de kids.

Super leuk dat jullie je gezinsshoot bij mij hebben geboekt. Nu kan ik me best voorstellen dat je vervolgens worstelt met de vraag: wat trekken we als gezin aan voor onze fotoshoot?

Jullie outfits zijn een heel belangrijk onderdeel in je shootvoorbereiding. Onderschat dit niet. Kledingkeuzes kunnen namelijk het resultaat van een shoot nog beter maken.

Vandaar dat ik je eerst met deze onderstaande info op weg wil helpen. Lees snel verder, en dan kom je ook terecht bij de link naar mijn Eboek, die je kan downloaden met alle overige tips (hoe zorg ik dat de kinderen relaxt zijn enz)

STAP 1  LOCATION-LOCATION-LOCATION

De eerste vraag die we moeten afvinken is: waar gaan we jullie shoot houden ? Zand, heide, strand, bos, thuis?

Voor gezinsshoots met kinderen die allemaal boven 1 jaar zijn, ga ik 99% van de keren naar buiten. Omdat kinderen de ruimte hebben om te rennen en te ravotten. En ze worden ook niet afgeleid van hun eigen speelgoed.

Als we de locatie weten, kunnen we ons focussen op de stijl en kleuren. Shooten we op het strand, dan wil je absoluut niet dat iedereen donkere kleuren draagt vanwege het enorme contrast. Zachtere pastels, wit, zandkleuren werken dan veel beter. Op het strand wil je juist dat beachy-gevoel terug laten komen. Denk een grote strohoed, jurkjes met kant, korte broeken voor de mannen enz.  Shooten we in het bos, dan zijn andere kleuren weer erg leuk (okergeel gemixt met zandkleuren en grijs bijvoorbeeld).

STAP 2 MAMA KIEST EERST

Lieve mama, jij kiest als eerste wat je aan wilt trekken. En dan volgt de rest. Omdat mama’s pas op het laatst aan zichzelf denken. Jullie rennen en vliegen altijd voor de andere gezinsleden. Daarom gaan we voor jullie gezinsshoot dat dus even anders doen. Mama’s beginnen met hun outfit keuze en dan volgt de rest.  

Jurken kunnen altijd. Omdat ze mooi meebewegen en daarnaast ook een verhullend effect hebben. Liever een broek aan? Zeker, geen probleem! Zorg dat je topje/bloes dan ook goed past, zodat je geen reepje blote buik ziet of de riem in je broek, als dat niet de bedoeling is.

STAP 3 – DE ANDEREN

Nu jij je outfit hebt bepaald, lieve mama, ga je kijken naar wat de rest aan gaat trekken. Laat maximaal 3 kleuren terugkomen in het geheel. Dit zorgt voor rust in beeld en maakt het geheel mooi. In de stijlgids, waarvoor je de link hieronder ontvangt, zie je enkele voorbeelden m.b.t. kleurencombi’s.

Wat jullie zeker niet aan moeten trekken zijn kledingstukken met grote logo’s of teksten erop. Die trekken gelijk de aandacht weg van het gezicht, en dat willen we niet.

Voor de kleine mannetjes werken broeken, overalls of korte broeken in de zomer heel goed. De meisjes kunnen veel dragen: jurken, broeken, shirtjes enz.

BONUS TIP 1: PRINTS – MET MATE

1 tot max 2 personen zouden iets met een printje of patroon moeten / kunnen dragen (zoals bijvoorbeeld een bloemetjespatroon, stipjespatroon). Strepen raad ik af want die maken breder en leiden het oog echt te snel af van de gezichten.

BONUS TIP 2:  LAGEN & MATERIALEN

Lagen doen het altijd goed. Denk: vestjes op een jurkje gedragen, vestje over de schouders gedrapeerd. Een sjaal enz.
Verschillende materiaalsoorten combineren vaak goed met elkaar. Katoen, chiffon, linnen spijkerstof zoals een spijkerjasje op een lange maxijurk of een linnen bloes op een chino.

BONUS: STIJLGIDS VAN JE SHOOT

Zo. Dat waren de eerste belangrijke tips. En nu naar jouw speciale stijlgids / het Eboek om iedereen klaar te hebben voor de shoot. Klik hier!

En, ik geef gratis stylingadvies. Dus als je twijfelt over wat je aandoet, let me know!

Nicole