Zwangerschapsshoot: 5 tips om je op weg te helpen
Zwangerschapsshoot: 5 tips om je op weg te helpen – Jullie kleintje is onderweg, gefeliciteerd! Wat een speciale tijd is dit. Je lichaam verandert langzaam. Hoe bijzonder dat je nu 2 harten hebt kloppen in je lichaam: van jezelf en je ongeboren kindje. Een zwangerschapsshoot is een prachtig moment om deze periode in je leven (en van je lichaam) vast te leggen. En, ook al is het wellicht niet je 1e zwangerschap, een buikserie kan je later nooit meer maken met dit kindje dat je nu in je buik draagt.
Ik heb al heel veel mama’s in spé mogen fotograferen. En ik vind een buikshoot echt een van de meest leuke shoots die er zijn.
5 Tips om je op weg te helpen
Nu je op zoek bent naar informatie over een buikshoot, hier 5 tips waar je over na kunt denken bij het plannen van je shoot.
Tip 1: Timing van je buikshoot
Probeer je shootdatum te prikken ergens in de periode tussen week 29-33. Mijn blog “Wanneer kan je het beste een zwangerschapsshoot boeken” kan je hierbij verder op weg helpen.
Tip 2: Je fit voelen
Belangrijk is ook dat je je fit voelt, en geen last meer hebt van misselijkheid of niet meer al te misselijk bent.
Ik heb wel eens een zwangere gefotografeerd die toch last had van misselijke momenten. Dat hebben we opgelost door de shoot “in the flow” te doen. Zo gaf ik de mama in spe de tijd om tussendoor wat te eten om het misselijke gevoel wat te onderdrukken. En die tijd is er, omdat ik maar 1 shoot per dag inplan. Dus als je je misselijk voelt, nemen we even een pauze. Vaak knap je dan weer op.
Tip 3: Een thuisshoot
Denk erover na waar je je buikshoot wilt laten plaatsvinden. Ik houd ervan om een zwangerschapsshoot thuis te fotograferen. Waarom? Omdat mama’s zich vaak wat meer op hun gemak voelen, veilig in de eigen vertrouwde omgeving. Daarnaast is het gemakkelijker om van outfits te wisselen. En de foto’s te maken waarbij je blote buik extra goed naar voren komt. Nog een voordeel van een thuisshoot: je baarmoeder drukt meer op je blaas, en dat betekent de aandrang om vaker te moeten plassen. Handig dus dat de wc dichtbij is.
Tip 4: Een buitenshoot
Naar buiten, de natuur in, is ook een optie voor een buikshoot. Denk bijvoorbeeld aan de Soesterduinen, of het Henschotermeer. Ik ga vooral graag vroeg in de ochtend of later op de middag hiervoor met je op pad, wanneer het daglicht op zijn mooist (en zachts) is. Wellicht is het aantal poses wat beperkter dan bij een thuisshoot, maar met staande en zittende foto’s krijgen we al een leuke, speelse serie. Houd er rekening mee dat bij buitenshoots op wat drukkere bezochte plekken (park/strand) langslopende voorbijgangers mee kunnen kijken en/of opmerkingen kunnen maken. Ben je hier gevoelig voor, dan is je kueze voor de shootlocatie die bij je past, extra belangrijk.
Tip 5: Met wie op de foto
Behalve foto’s van jou alleen met je (ontblote) babybuik, kan je nadenken over wie je bij je zwangerschapsshoot wil betrekken. Sommige mama’s willen de shoot alleen doen, zonder partner en kinderen. Want dan is er rust en alle aandacht. Anderen kiezen ervoor om de shoot juist met de partner te doen. En / of de kinderen erbij. Aan jou de keus.
Ik hoop dat je met deze blog “Zwangerschapsshoot 5 tips” al wat meer ideeën hebt gekregen bij het inplannen van je buikshoot.
Bekijk mijn zwangerschapsportfolio van prachtige zwangere mama’s die jou voorgingen.
En wil je je shoot bij mij boeken (wat ik natuurlijk erg leuk zou vinden), neem dan tijdig contact op voor je shoot. Meestal plan ik 2 shootdata met mijn zwangere klanten in. Dan heb je wat speling in hoe je je gedurende de zwangerschap voelt c.q. hoe snel je buik groeit.