Zwangerschapsshoot in het centrum van Amsterdam

ZWANGERSCHAPSSHOOT IN HET CENTRUM VAN AMSTERDAM – Wellicht is er geen stad in Nederland die meer tot de verbeelding spreekt dan Amsterdam. Vele dichters hebben zich laten inspireren door de gebouwen, straten, parken, culturen en sferen. En ik als fotograaf vind het ook echt zo een fotogenieke stad. (Okay, okay, ik heb er ook gestudeerd (jaren geleden), dus ben misschien wel een beetje bevooroordeeld, sorry 😉).

Ik was dan ook erg blij te horen dat dit leuke stel hun zwangerschapsshoot in het centrum van Amsterdam wilden houden.

Hoofdbrekens

Buitenshoots geven mij als fotograaf wel wat hoofdbrekens, moet ik bekennen. Want, jongens, dat weer in Nederland is toch echt altijd zo onvoorspelbaar. Of zomers vallen de mussen van het dak, of we zitten in een heus juni koudfront met miezerig weer, windvlagen en temperaturen waarbij je het liefst je winterjas wil aantrekken.
Dus toen de weergoden voor deze juni dag toch een droge en lekker behaaglijke dag in het verschiet hadden, kon ik met een gerust hart naar Amsterdam rijden om M + C te ontmoeten.

M+C hadden hun zwangerschapsshoot & newbornshoot (zie de collectie Buik & Babyshoot) cadeau gekregen van de zus van M. Beiden keken er erg naar uit om deze eerste zwangerschap dan ook digitaal vast te laten leggen.

Amsterdam: Rondje grachten

M+C wonen in het centrum, dus we waren zo in de oude binnenstad richting de iconische momenten als de Magere Brug, de Zeven Bruggen en de Reguliersgracht vlakbij Brasserie Nel op de Prinsengracht. Allemaal mooie achtergronden voor een gezellige zwangerschapsshoot. En af en toe een stoepje van een grachtenpand kiezen als backdrop (en een aardige bewoner die ons een thumbs up gaf).

Kortom een toffe buikshoot. En zie ze stralen!

Amsterdam en zijn grachten bied een mooie backdrop voor een shoot…. toch?

Waar zou jij liever je zwangerschapsshoot willen houden? Buiten of thuis?
Voor een voorbeeld van een van mijn zwangerschapsshoots thuis, bekijk dan de blog van dit gezin!

Nicole