10 dingen die je waarschijnlijk niet over mij weet

Connectie maken met mensen vind ik heel belangrijk in mijn werk. Dat geeft vertrouwen over en weer. Nadenkend over een volgende blog kwam ik daarom op het idee om wat meer over mezelf te vertellen. Wat meer dan je wellicht al weet via mijn website. Daarom hierbij: “10 dingen die je waarschijnlijk niet over me weet”…

1. Ik ben een wereldburgerZo beschouw ik mezelf tenminste. Want ik ben geboren in Suva, Fiji. Daar woonden we tot ik 6 was, waarna we vervolgens verhuisden naar Paramaribo – Suriname, Toronto – Canada en naar Lae in Papua Nieuw Guinea. Mijn dikste vriendinnen op de internationale school kwamen uit Japan (Mitsumi), Australië (Kim), Engeland (Sharon), Nieuw-Zeeland (Justine) en de Filipijnen (Adèle).

2. Bananen vind ik vies.Jakkes, bah, die geur alleen al! Mijn bananenafkeer is ontstaan toen ik als kind een hele tros zoete bananen had opgegeten en daar ontzettend ziek van ben geworden. Sindsdien kan ik de geur en de smaak helemaal niet waarderen. Sterker nog als iemand naast me een banaan eet, bijvoorbeeld in de trein, sta ik op en loop weg. Anders word ik weer ziek ;-((

3. Scooby Doo is een van mijn favoriete tekenfilms. Die stem van Scooby als hij “Shagggggyyyy” roept. Nog steeds krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht als ik dat stemmetje van Scooby hoor roepen.

4.Ik ben dol op Engelse kostuumdrama’s. Downton Abbey, Jane Austen, Pride & Prejudice: kom maar door.

5. Ik en kort haar gaan niet samen. Toen ik klein was en we voor het eerst bij familie in Europa op visite kwamen vond een kennis van mijn moeder mij zo’n leuke jongen. Jongen?!! Pardon! Nou die vergelijking hakte er heel goed in bij mij. Ik, een echt “meisje-meisje” die altijd jurken droeg en alleen die dag voor een keertje een lange broek aan had getrokken. Je snapt het: mijn haar is daarna nooit meer kort geweest. En dat zal het ook nooit meer worden.

6. Vis vind ik heel lekker. Sushi, ceviche, garnalen, dorade – noem ‘t maar op. Maar ik bestel het bijna nooit in restaurants (met uitzondering van sushi). Heb te vaak meegemaakt dat ik in een restaurant zat te eten en de ober langskwam met een gekookte visschotel voor de tafel naast ons, die te veel te veel naar vis rook. Dan is de vis dus niet heel vers meer. Mijn maag gaat dan automatisch “op slot”.

7. Vliegen vind ik een van de tofste dingen die er zijn. Vooral het moment van take-off, wanneer het vliegtuig vol gas geeft en steeds sneller accelereert op de vertrekbaan. Ik krijg er altijd weer vlinders van in mijn buik. (En het is nog steeds het veiligste vervoermiddel on earth).

8. Ik heb enkele aardbevingen meegemaakt en ook 2 tropische orkanen. Zeker geen fijne ervaringen om mee te maken, vooral als je verwacht dat elk moment het dak van je huis eraf kan blazen. Daarom kan ik nu nog buikpijn krijgen van hele zware regenbuien en onweer.

9. Ik won mijn eerste prijs toen ik nog geen jaar oud was. Deze foto is genomen door de krant ”Fiji Times”. Ik was net gekroond tot mooiste baby van Fiji in mijn leeftijdscategorie tot onder 1 jaar. En zo te zien geniet ik met volle teugen van alle media-aandacht en de fotografen.

baby contest, fiji times, 1969

Foto – copyright: Fiji Times

10. Van kloven op mijn hielen krijg ik rillingen. Ik scrub m’n hielen daarom suf om ze zo soepel mogelijk te houden. Ik draag in de zomer namelijk graag flip-flops. Met hele diepe hielkloven rondstappen in vlotte slippers of mooie sandaaltjes kan voor mij echt niet!

Dat zijn ze dan, de “10 dingen”.  Zo ben je iets meer over mij te weten gekomen. Maar ik ben ook wel benieuwd: wat weet ik nóg niet over jou?

Nicole