bucketlist 2020 nicole langen fotografie

Bucketlist 2020

Januari, de tijd van het jaar om helder op je netvliezen te krijgen wat je doelen, je bucketlist en je voornemens zijn. Ik ben daar ook mee bezig geweest Natuurlijk is het zo dat het maken en vastleggen van nieuwe plannen niet beperkt is tot het nieuwe jaar. Want het hele jaar geeft kansen en geeft leermomenten. Toch werkt het verhelderend voor me als ik mijn ”voornemens” dagelijks op mijn prikbord terugzie. En dit is mijn bucket-list van 2020:

Privé

 1. BALANS
  Dit jaar staat balans op mijn doelenlijst. Balans tussen mijn werk als fotografe en mijn privé-leven. Vorig jaar werkte ik gemiddeld 6 dagen per week, en dat wil ik dit jaar toch echt terugbrengen naar 5. Om meer tijd te hebben voor dingen in huis, om het huis en voor culturele dingen zoals het bezoeken van musea. En met de museumjaarkaart in mijn portemonnaie, heb ik ook een stok achter de deur. Het eerste museumbezoek staat gepland: Het Mauritshuis in Den Haag.
 2. REIZEN
  Als je mij kent of volgt, dan weet je wellicht dat Italië een, zo niet, mijn favoriete vakantieland is. Een tripje naar dit land staat dan ook zeker op mijn bucketlist 2020. Vorig jaar bezochten we Puglia. Wellicht deze keer de streek Umbrië. En ik heb veel gehoord over Gent, in België. Iemand tips voor een leuk hotelletje in het centrum?
 3. WANDELEN
  Ja, ik heb het wandelen ontdekt afgelopen jaar. En dit jaar wil ik dagelijks tussen de 7.000 en 10.000 stappen zetten, het liefst buiten. En als dat niet lukt, hup, op de loopband in de sportschool.

bucketlist 2020 nicole langen fotografie

Werk(gerelateerd)

 1. ANALOOG SCHIETEN
  Het stond vorig jaar op mijn bucketlist maar het is er echt niet van gekomen, helaas, om met mijn oude analoge camera weer eens op stap te gaan. En met echte, ouderwetse filmrolletjes, te fotograferen. Dus ik ga dit voor dit jaar weer op mijn bucketlist zetten. Ik wil toch echt ook een keer het Carmencita lab uitproberen!
 2. INTERIEUR FOTOGRAFIE
  Hoogste tijd dat ik tijd hiervoor ga vrijmaken, want in mijn vrije tijd zit ik heel vaak in tijdschriften en interieurboeken te neuzen.
 3. TIMEBOXEN Ofwel, binnen afgebakende tijd je met één ding bezig houden. In plaats van én mailen, én dat belletje tussendoor plegen, én ondertussen te editen. Ik kwam dit time-management trucje tegen via collega-fotograaf Melanie. En ga het in 2020 echt een kans geven. Ik verwacht dat ik veel constructiever bezig zal zijn met wat ik doe en hoe ik mijn dag indeel.
 4. 100-DAY JOURNAL Voor een vriendin schafte ik ‘The 100-day Journal” aan via Gingerroots, en nu heeft diezelfde vriendin mij hetzelfde 100-day journal ook cadeau gedaan. Wat is het? In 100 dagen schrijf je je 3 belangrijkste doelen op waar je naartoe werkt. Waarbij je elke ochtend met jouw doelen begint en de avond, vlak voordat je slaapt, nog even met je journal bezig bent. Ik ben er net aan begonnen, en ik zie nu al dat ik meer focus heb….dus kom maar door 100 dagen!

Deze bucketlist hangt op mijn prikbord, en ik zie ‘m elke dag. En ik ga er – nog meer dan vorig jaar – ernaar streven de punten erop af te vinken!
Wat is jouw bucketlist voor 2020?

Nicole

Lees mijn bucketlist van 2019
Lees mijn bucketlist van 2017
en ja, voor 2018 had ik er ook een, maar niet online gezet ;-)

BOVENSTE FOTO: MARIT HILARIUS
ONDERSTE FOTO: TESSA MOL, EDIT BY ME