ORANJE 21 DAGEN | CHALLENGE

De afgelopen vier weken heb ik besteed aan mijn 21 dagen oranje challenge. Vandaag, 13 juli, op de finale dag van het WK,  de laatste keer een post in deze rubriek.

Hart

Wat hebben we met z’n allen genoten van al het oranje de afgelopen weken. Niet alleen ging Nederland los met al die oranje attributen, maar we hebben massaal  onze sporthelden aangemoedigd – live, op pleinen, in kroegen, thuis voor de buis, op social media. Al die spannende wedstrijden waarin onze sporthelden ons hart sneller deed kloppen. De hockeydames werden wereldkampioen op 14 juni. De heren stonden ook in de finale en wonnen ‘t hockey zilver. Wielerheld Lars Boom won de toeretappe op 9 juli. Het Nederlands elftal is gisteren als derde geëindigd op het WK en nog wel tegen Brazilië, de favoriet voor de wereldtitel. Wie had kunnen vermoeden dat we zo veel oranje geweld tegen zouden komen! En dat al vier sportweken lang.

Afscheid

In steegjes en aan gevels wapperen nog her en der wat oranje vlaggen. Het Nederlands elftal is op dit moment vanuit Brazilië onderweg naar Rotterdam. De Donders pakken liggen nu in de wasmanden om gewassen te worden. Nederland neemt, met uitzondering van de Tour de France, afscheid van al het prachtige oranje van de afgelopen weken.

Oranje

Ook ik rond vandaag mijn challenge af. In veel gewone, dagelijkse voorwerpen kwam ik veel oranje tegen. In spijs en drank, in bloemen, sieraden, lotions en zelfs in enkele Oude Meesters in het Rijksmuseum. 21 keer prachtig oranje vastgelegd, als je er maar goed op lette zag je het overal. Oranje staat symbool voor de leeuw. Sterk en stoer. De kleur is verbonden met onze sporthelden. Oranje hoort bij Nederland. Wat is het toch een prachtige, krachtige kleur!

21 dagen oranje challenge

X   Nicole

 

 

andere

blogstories

LEES VERDER

Professionele lifestyle fotografie - Laren