ORANJE 21 DAGEN LANG

De #21dagen challenge

De WK hockeywedstrijden in Den Haag zijn gestart en in de aanloop naar het WK Voetbal in Brazilië, wat op 13 juni begint, kan ik met mijn bedrijf niet geheel achterblijven bij alle oranjekoorts. Toch? We zien oranje nu echt overal. Bij de bakker met zijn oranje tompoucen, de feestwinkels met de oranje pruiken, Roy Donders juichpakken bij de Jumbo, het Sambashirt van Heineken, folders die uitpuilen met andere ludieke artikelen voor hoofd, lijf, en de inwendige mens. Alles om in de oranje stemming te komen.
Al die geijkte oranje attributen fotograferen en daar een blog omheen maken wil ik nou eens niet doen. Wél heb ik wat met die kleur, die draag ik immers in een rossige teint elke dag op mijn hoofd. En met dat gevoel van trots. Oranje is toch onze nationale kleur, symbool van Koningsdag, ’t hoort bij belangrijke internationale sportwedstrijden, bij de Leeuw (die niet in zijn hemdje mag staan), de Appeltjes van… ga zo maar door.

Wanneer de grotere (sport)gebeurtenissen zich aandienen en Nederland is van de partij, lijkt het erop alsof we de oranje tic krijgen. Terwijl de kleur eigenlijk best vaak te vinden is in het dagelijkse leven, buiten die momenten van nationale trots om. Alleen valt het in ‘’normale tijden’’ niet zo op.

#21dagen

Ik ga daarom de #21dagen oranje challenge aan. Tot en met 13 juli (de dag van de WK-finale) ga ik 21 keer ‘’oranje’’ posten: iets wat oranje is of waarop de kleur oranje te zien is. Waarom 21 keer? 21 is een magisch getal. Bij het spel Blackjack win je de pot met nummer 21. In sommige landen moet je 21 zijn om te mogen stemmen en met nummer 21, ach, daar heb ik gewoon wat mee.
Op mijn Twitter pagina schiet ik die oranje foto’s erin. Zit je niet op Twitter? Niet getreurd, regelmatig post ik een 3-luik van de oranje-foto’s die dan reeds voorbij zijn gekomen op Facebook.

Hier is in elk geval de eerste van de #21dagen challenge:

brievenbus, #21dagenoranje
Dus, check your mail.
En hopelijk kunnen we de komende periode met het hockey en op 13 juli met voetbal uit ons oranje dak gaan. Zo niet, dan heb ik je in elk geval laten zien dat oranje, ook buiten de WK’s om, best een mooie kleur is!


andere

blogstories

LEES VERDER

Professionele lifestyle fotografie - Laren

error: Content is protected !!