Pluizenbolletje Coco

coco06
klein kitten met meisje
baby kitten met blauwe ogen
coco02
coco07

Dit is ze – Coco, wellicht het meest schattige, kleine pluizenbolletje deze kant van het Gooi. Geen uitbreiding van onze kattenclub in huize Langen, want we hebben al twee lieve harige dames. Neen, Coco is het nieuwe ‘’gezinslid’’ bij mijn broer Maik, schoonzus Lavina en nichtje Julie. En wat zijn ze blij met dit lief klein pluizenbolletje!

Coco is geboren medio april in Bussum en komt uit een nestje van 5 kittens. Coco heeft nog 2 broertjes en 2 zusjes. Helaas is haar moeder veel te vroeg overleden. Ze kwam onder een auto terecht op een hele drukke weg en was niet meer te redden. Gelukkig hadden de kittens hun nest bij een zorgzaam gezin met 3 kleine kindjes die extra hun best deden om de rol van ‘’mama poes’’ een beetje over te nemen en het nestje met veel extra aandacht en kitten(melk)voeding groot te brengen.

Maik, Lavina en Julie kwamen via een briefje bij de dierenarts op het spoor van de vijfling. Zij waren al een tijdje op zoek naar een nieuw kitten. Mauwmauw, hun lapjes kat overleed december jl aan ouderdom en om voor hond Max en kater Beer weer een vrouwelijk speelgenootje in het midden te hebben, waren ze op zoek naar een klein Gooisch dametje. En zo is Coco lid van het gezin geworden. 25 mei mocht Coco mee naar haar nieuwe, gezellige huis. 

Toen ik haar kort daarop voor het eerst mocht komen bewonderen, was ik even helemaal stil. Wat was ze ieniemienie, en wat was ze knuffelbaar, dit piepkleine pluizenbolletje! Smelt!

Coco is inmiddels 8 weken oud. Ze groeit als kool. Ze staat haar mannetje. Ze is niet bang voor haar harige viervoet vrienden en ze speelt als een dolle. Met haar grote kijkers kijkt ze vastberaden de wereld in. Coco eet goed en slaapt vaak, zoals kittens dat doen. En met alle liefde waarmee ze overladen wordt, zie je een heel tevreden poesje. Dat zit helemaal snor (of moet ik zeggen ‘’whiskers’’?)

Is ze niet ontzettend cute? Ik moet nodig weer op visite, lekker Coco-knuffelen. Ja, dat ga ik nu gelijk maar even doen….

Nicole