Project Kerstkaart 2014

Een kerstkaart versturen per post vind ik een van de ”dingen” die bij mijn kerst horen. Vooralsnog ben ik geen mens van digitale e-cards, hoewel daar helemaal niets mis mee is. Neen, voor mij hoort het versturen van kerstkaartjes met een heuse kerstpostzegel op de enveloppe bij mijn kerstgevoel. En dit jaar was het de eerste keer dat ik een kerstkaart kon gaan ontwerpen voor Nicole Langen Fotografie. Project Kerstkaart 2014, dus.

De voorbereiding begon al in oktober. Ik wilde graag een kaart ontwerpen waarbij ik mijn klanten en relaties kon bedanken en waar zij ook een aandeel in speelden. Dus de creatieve denktank werd aangezet en uiteindelijk kwam ik uit op deze ”attributen” :

IMG_6331-3

Touw.
Kleine knijpertjes.
Een kerstboom (hier dan symbolisch de tak).
Diverse foto’s van mijn klanten in 10x10cm formaat.
En, dat leverde dit resultaat op:

kk

Met wat fotobewerking – een mooie kerstwens erop – werd dit het eindresultaat. De buitenkant van de kerstkaart 2014:

IMG_6326-4

De binnenkant van de kerstkaart 2014, waarbij ik de foto expres wat ”waziger” heb ingeladen:

IMG_6328-3


Alle klanten die dit jaar een fotoreportage bij mij hadden afgenomen kregen bij de kerstkaart een polaroid snapshot van zichzelf als cadeau erbij.

Inmiddels zijn alle kerstkaarten al de deur uit. Als het goed is, heeft jouw eigen postbesteller mijn kaart inmiddels door de brievenbus geschoven; dat wil zeggen als je tenminste klant of relatie bent bij Nicole Langen Fotografie ;-))

Vrienden en familie kregen een andere kaart – ook een persoonlijk ontworpen kaart, maar meer daarover in een andere blog.

  Nicole